Πατήσια: Έκλεψαν το εικονοστάσι στο μνημείο του δολοφονημένου Αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα

Ιερόσυλοι, έκλεψαν το εικονοστάσι στο μνημείο του δολοφονημένου από πυρά τρομοκρατών, Αρχιφυλακα της Αντιτρομοκρατικης Νεκτάριου Σάββα, στα Κάτω Πατήσια.

Είναι το μνημείο στον πεζόδρομο της Δημητρακοπούλου, και δίπλα το εικονοστάσι εις μνήμην του δολοφονημένου από πυρά τρομοκρατών της “ΣΕΧΤΑ”, Αρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Νεκράτιου Σάββα.

Τη φωτογραφία μας απέστειλε αναγώστης του nantiareport.gr, με σχόλιο “Να κλέβεις το εκκλησάκι, ύβρις και ασέβεια”

Άγνωστοι κατά τις νυχτερινές ώρες λεηλάτησαν το εικονοστάσι και απέσπασαν τις εικόνες και το καντηλάκι που άναβε στη μνήμη του δολοφονημένου Αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ.

Ηταν πριν σχεδόν ένα χρόνο (18/02), το μημείο, είχε βανδαλιστεί.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ_ΣΑΒΒΑΣ_ΤΟ

Είχε προηγηθεί στο παρακείμενο κτήμα Δρακόπουλου εκδήλωση συμπαράστασης στους λαθρομετανάστες από ANTIFA. Μετά το τέλος της εκδήλωσης το μνημείο του δολοφονημένου Αστυνομικού, εν ώρα καθήκοντος, είχε καταστραφεί.

Ως δράστης του βανδαλισμού στο μνημείου του Αρχιφυλακα Νεκτάριου Σάββα, είχε εντοπισθεί από την Αστυνομία και όπως προέκυψε, ήταν “εμμονικός με την Αστυνομία κάτοικος της περιοχής”. Σε βάρος του, σχηματίσθηκε δικογραφιά και με διάταξη εγκλεισμού οδηγήθηκε  σε Κατάστημα Ψυχικής Υγείας.

Αστυνομικοί είχαν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για την  προσβολή μνήμης του συναδέλφου τους. Με χρήματα από δωρεές, «αποκαταστάθηκε το μνημείο, απο σημερα (01/03) η ψυχη του συναδελφου Νεκταριου Σαββα βρηκε την ησυχια της», ήταν το σχόλιο Αστυνομικού μετά την ανέγερση της νέας μαρμάρινης πλακέτα του μνημείου. Ενώ το καντηλάκι, είχε αντικατασταθεί με πρωτοβουλια των κατοικων της περιοχης..
Ήταν 17 Αυγ 2009 όταν η  τρομοκρατική οργάνωση «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ», εκτελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία φύλαξης στόχου- μάρτυρα σε δίκη Τρομοκρατικής Οργάνωσης- στον πεζόδρομο Δημητρακοπούλου στα Άνω Πατήσια, τον Υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Νεκτάριος Σάββα, 41 ετών πατέρα ανήλικου παιδιού.