Πασακάκι Χανίων: Εντοπίσθηκε μέσα σε βαλίτσα το πτώμα του 82άχρονου- Αναζητούν Μπαγκλαντεσιανό νοικάρη (φωτο)

Νεκρός μέσα σε βαλίτσα σε παρακείμενη οικία ιδιοκτησίας της 79άχρονης Ιουλίας Καριπάκι εντοπίσθηκε ο 82άχρονος Αλέξανδρου Αλεξανδράκη

Ανατροπή στις έρευνες για την δολοφονία της 79άχρονης Ιουλίας Καριπάκι, στο Πασακάκι Χανίων. Αρχικά οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, είχαν επίκεντρο των αναζητήσεων τον 82άχρονο σύντροφό της Αλέξανδρο Αλεξανδράκη, ο οποίος δεν είχε εμφανή παρουσία στο χώρο μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος με θύμα την 79άχρονη το πρωί της περασμένης Κυριακής (25/10) . Κατά την έρευνα των Αστυνομικών, το πτώμα του υπέργηρου άνδρα εντοπίσθηκε (26/10-18.00) σε παρακείμενη οικία ιδιοκτησίας της Ιουλίας Καριπάκι , μέσα σε βαλίτσα.

Από τις Αρχές, ως κίνητρο για τις δύο δολοφονίες, αποδίδεται η ληστεία, καθώς στην αυτοψία στο εσωτερικό της οικίας του ζευγαριού διακριβώθηκε ότι έχουν αφαιρεθεί οι οικονομίες τους, ποσό άνω των €10.000 χωρίς να έχουν κλαπεί τιμαλφή.

Για τον Αλέξανδρο Αλεξανδράκη, είχε εκδοθεί silver alert, καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις για την παρουσία του. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 82άχρονος , δεν είχε εμφανή παρουσία νωρίτερα από τον εντοπισμό του πτώματος της συντρόφου του και η ίδια τον είχε αναζητήσει χωρίς να τον εντοπίσει, ήταν και η τελευταία φορά που την είχαν δει εν ζωή, οι συγχωριανοί της .

Ο καταζητούμενος 22άχρονος Μπαγκλαντεσιανός (φωτο Cretapost.gr)

Το οίκημα νοίκιαζαν οι ηλικιωμένοι σε 22άχρονο Μπαγκλαντεσιανό εργάτη ο οποίος είχε μείνει άνεργος, για τον οποίο οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας ενημερώθηκαν ότι όφειλε ενοίκια στους δύο ηλικιωμένους και τον είχαν προειδοποιήσει για την καταβολή τους.  Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο Μπαγκλαντεσιανός είχε αναχωρήσει από την Κρήτη την περασμένη Παρασκευή (23/10) δύο 24άχωρα πριν εντοπισθεί το πτώμα της 79άχρονης το πρωί της Κυριακής (25/10) και έκτοτε δεν έχει εμφανή παρουσία στο χωρίο.

Η εξέλιξη να έχει οδηγήσει τις Αρχές να εκδώσουν στα στοιχεία του αναζητήσεις, με την αναγγελία να έχει διαβιβαστεί προς όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις. Με πιθανότερο σενάριο να έχει καταφύγει σε ομοεθνείς του στην Αθήνα, εξετάζεται -χωρίς να έχουν προκύψει ενδείξεις – να επιχειρήσει να  διαφύγει από την χώρα .

Όπως ανέφεραν οι γείτονες του ζευγαριού ,για να βρεθεί κάποιος στο χώρο που βρέθηκε το πτώμα του Αλέξανδρου Αλεξανδράκη θα έπρεπε να περάσει από την αυλή της οικίας όπου εντοπίσθηκε νεκρή η 79άχρονη. Κατά την αυτοψία και μακροσκοπική νεκροψία σε διερεύνηση των αιτιών θανάτου του 82άχρονου, αποδίδεται σε στραγγαλισμό. Το πτώμα του υπέργηρου άνδρα, ήταν δεμένο με ένα πουκάμισο, με τη σκηνή εγκλήματος να παραπέμπει στο στραγγαλισμό της 79άχρονης με μαντήλι, η οποία εντοπίσθηκε νεκρή καθισμένη σε καρέκλα .

Η κηδεία της 79άχρονης Ιουλίας Καριπάκι θα τελεστεί το απόγευμα της Τρίτης (27/10) στις Μουρνιές Χανίων.