Παρουσιάστηκε ο Αστυνομικός που «ψέκασε» τους συνταξιούχους

Εντοπίστηκε στην εσωτερική υπηρεσιακή έρευνα ο Αστυνομικός ο οποιος εχει καταγραφει σε φωτογραφικά στιγμιότυπα και βιντεοληπτικό υλικο, να κάνει χρήση χημικών, ενω συνταξιούχοι επιχειρούν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό.

fb_img_1475535032258

Άμεσα με την προβολή φωτογραφικού και βιντεοληπτικού υλικού στα επεισόδια που προηγήθηκαν στην πορεία των συνταξιουχων, εντοπίσθηκε ο Αστυνομικός ο οποιος έκανε χρήση χημικών.

Ο Αστυνομικός, αναμένεται απο κοινού με τον προϊστάμενό του να κληθεί σε παροχή εξηγήσεων σε πειθαρχικό συμβούλιο ενώπιον Ανωτερων και Ανωτατων Αιωματικών της ΓΑΔΑ για την επιχειρησιακή διαχείριση και την απόφαση να γίνει χρήση χημικών στην πορεία των συνταξιουχων.

Η εντολή του επικεφαλής μετρων Αξιωματικού, ανέφερε προς τους Αστυνομικούς σε διατεταγμένη υπηρεσία, να μην δισπάσουν οι συνταξιουχοι το φραγμό, ενω δεν υπήρχε σαφής εντολή για τη χρήση χημικών.

fb_img_1475535030134 Απο το Αρχηγειο της ΕΛ.ΑΣ. εχει διαταχαθεί προκαταρκτική διοικητική εξέταση, με χρονικό περιθώριο περάτωσης της εντος 20 ημερών. Σε περίπτωση που προκύψουν πειθαρχικά παραπτώματα θα μετατραπεί σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και θα ακολουθήσει περαιτέρω έρευνα.

src=”http://www.nantiareport.gr/wp-content/uploads/2016/10/FB_IMG_1475535027943-300×200.jpg” alt=”fb_img_1475535027943″ width=”300″ height=”200″ />

Ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός παραδέχθηκε ευθύνη και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, χωρίς να παραιτηθεί. Η πολιτική ηγεσία επιφυλάχθηκε να αποδώσει ευθύνες σε Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ όπως επεσήμαιναν κύκλοι του, «δεν θέλει να αποφασίσει εν θερμώ, δεν είναι της στιγμής αλλά αν προκύψουν ευθύνες, θα το ξαναδεί και αυτές θα αποδοθούν».

Έως τα τέλη Ιανουαρίου, αναμένεται να εχουν ολοκληρωθεί οι τακτικές κρίσεις Αξιωματικών στην Αστυνομία.