Πάρος: Αθίγγανοι επιτέθηκαν και βιαιοπράγησαν σε Αστυνομικούς μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα (video)

Οι Αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου, με φωνές και ύβρεις προς τους υπηρετούντες, ο ξυλοδαρμός σε βάρος των αστυνομικών υπαλλήλων, κατέγραψε σε βιντεοληπτικό υλικό πολίτης

Την επίθεση σε βάρος των Αστυνομικών μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα (24/05) κατέγραψε σε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο πολίτης. Οι Ρομά εισέβαλλαν (24/05) στο Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου, επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς, και τους ξυλοκόπησαν ενώ προκάλεσαν και φθορές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr ύστερα από καταγγελία προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου δύο Ρομά για παράνομη κατασκήνωση και ρύπανση του χώρου. Στην Αστυνομική Υπηρεσία τους ακολούθησαν ομοφυλοί τους για να διαμαρτυρηθούν. Στην ενημέρωση για επιβολή προστίμου οι Αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από τους Ρομά μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα . Ένας από τους δράστες γρονθοκόπησε ένστολο ενώ έσπασαν καρέκλα και προκάλεσαν βανδαλισμό στην Αστυνομική Υπηρεσία.

Οι δύο Ρομά σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης του NantiaReport.gr συνελήφθησαν στο χώρο του ΑΤ Πάρου ενώ ένας τρίτος ομοφυλός τους διέφυγε και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.  Με προφορική εντολή Εισαγγελέα Σύρου, οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν σε εξέλιξη για την εισβολή των αθιγγάνων στο Αστυνομικό Τμήμα και την επίθεση σε βάρος των Αστυνομικών, μετά την άφιξή τους στο νησί.

Αν και ο Δήμαρχος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να διακοπεί η συνεδρίαση, και να μεταβούν όλοι μαζί επιτόπου ωστόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αρνήθηκαν ενώ δήλωσαν «πολίτες και όχι όργανα της τάξης», και ζήτησαν από το Δήμαρχο να απευθυνθεί στο Λιμενικό Τμήμα του νησιού για την αποκατάσταση της τάξης.