Παρόριo Βοιωτίας: Σωριάστηκε μπροστά στους συναδέλφους του – Καρδιακό επεισόδιο, σύμφωνα με τους γιατρούς

Ο θάνατος του 49άχρονου Πενταετή Πυροσβέστη, στο Παρόριο Βοιωτίας, αποδίδεται σε καρδιακό επεισόδιο. Σύμφωνα με τους συναδέλφους του, αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε.
Ο 49άχρονος πενταετής Πυροσβέστης, Βαγγελης Πάνος, υπηρετούσε στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Αμφίκλειας, και συμμετείχε στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς με συναδέλφους του στο Παρόρι Βοιωτίας  (14/08-17.00) οταν η έντονη δυσφορεία που αισθάνθηκε ξαφνικά του προκάλεσε λιποθυμικό επεισόδιο.

Ο αρχιπυροσβέστης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αμφίκλειας και φίλος του 49άχρονου Πυροσβέστη, με τον οποιο συνυπηρετούσαν απο το 2000, σοκαρσμένος απο την τραγική εξέλιξη, περιγράφει τη στιγμή που τον άκουσε να ζητάει βοήθεια, «Είχαμε σβήσει τη φωτιά, όταν μου φώναξε “δεν είμαι καλά”. Μέσα σε δευτερόλεπτα, τον είδα να σωριάζεται στο έδαφος. Έτρεξα από πάνω του, έπιασα τον σφυγμό του και άρχισα να του κάνω μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή, αλλά μάταια. Το παλικάρι είχε φύγει».

«Τη βάρδια την ξεκινήσαμε μαζί. Δεν είχε εκφράσει κάποιο παράπονο -ότι δηλαδή πονάει κάπου ή ότι δεν αισθάνεται καλά.  Ούτε είχε πει ποτέ ότι έχει κάτι η υγεία του, εκτός βέβαια αν είχε κάτι και μας το είχε κρύψει».

Ο 49άχρονος δεν είχε οικογένεια, ζούσε με τα δυο του αδέλφια και τους γονείς του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου μεταφέρθηκε ο πενταετής Πυροσβέστης ο θάνατός του, αποδίδεται σε καρδιακό επεισόδιο, ωστόσο για τα ακριβή αίτια θανάτου του, αναμένεται η διενέργεια νεκροτομής .