Πάρνηθα: Ανασύρθηκε νεκρός ορειβάτης από το φαράγγι της Γκούρας

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης του ορειβάτη για τον οποίο είχε λάβει κλήση το “112” καθώς τραυματίσθηκε θανάσιμα από πτώση ενώ συμμετείχε σε ομάδα canyoning στο φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο 42άχρονος ορειβάτης, παρελήφθη από Ε/Π Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος που τον μετέφερε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνα προκειμένου να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για νεκροψία .

Ο ορειβάτης, εντοπίστηκε νεκρός (28/02-05.00) από την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Δάσωσης της ΕΜΑΚ, που τον αναζητούσε μετά από τηλεφώνημα των φίλων του στο 112. Ωστόσο λόγω του δύσβατου της περιοχής οι Πυροσβέστες δεν μπορούσαν να τον ανασύρουν και κλήθηκε στο φαράγγι και δεύτερο πεζοπόρο τμήμα με την παραλαβή του νεκρού από το ελικόπτερο Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο 42χρονος ως μέλος ομάδας canyoning (κατάβαση σε φαράγγι με νερό) είχε μεταβεί στο φαράγγι της Γκούρας, ωστόσο λόγω του χιονιού και των πηγών το φαράγγι της Γκούρας είχε κατεβάσει νερό, και όπως ανέφερε ο αρχηγός της ομάδας, χωρίς να αντιληφθούν τις συνθήκες, ο 42άρονος έπεσε στο κενό. Άμεσα ειδοποίησαν σε συνδρομή βοήθειας μέσω του 112, και οργανώθηκε άμεσα η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Υλικό από την επιχείρηση ανάσυρσης του 42χρονου μέλους της ομάδας canyoning από το φαράγγι της Γκούρας, διένειμε το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.