Παραβόλα Αγρινίου: Ποινή κάθειρξης 10 ετών στον 22άχρονος για τη μητροκτονία

Στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Μεσολογγίου ζωντάνεψε σήμερα το φονικό της Παραβόλας Αγρινίου, όπου στις 8 Φεβρουαρίου 2016 ένας 22χρονος σκότωσε την 44χρονη μητέρα του με κουζινομάχαιρο.

Ο νεαρός τσακωνόταν με τον 18χρονο αδελφό του και όταν η μητέρα του προσπάθησε να τους χωρίσει δέχθηκε τις μαχαιριές του μεγάλου γιού της, πέφτοντας νεκρή στην κουζίνα του σπιτιού τους. Αρχικά ο 22χρονος τραυμάτισε ελαφρά τον αδελφό του με το μαχαίρι και στη συνέχεια επιτέθηκε στην μητέρα του έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.  Μετά από το έγκλημα ο 22χρονος δράστης έφυγε γρήγορα από το σπίτι και περιπλανιόταν με το φονικό όπλο μέσα στο χωριό, ενώ η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον αναζητούσε. Την αστυνομία ειδοποίησε ένας φίλος του ο οποίος τον είδε γεμάτο αίματα και παρόλο που συνομίλησε μαζί του δεν μπόρεσε να καταλάβει τι συνέβαινε και έτσι απευθύνθηκε στην αστυνομία.
Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν υπήρχε δόλος όπως υποστήριξαν και οι μάρτυρες οπότε του επέβαλε ποινή  κάθειρξης 10 ετών και 7 μηνών.  Καθ’  όλη τη διάρκεια της δίκης ο νεαρός καθόταν με σκυμμένο το κεφάλι ενώ γύρω του ήταν πολλοί συγγενείς. Η διαδικασία ήταν απολύτως ήρεμη και ολοκληρώθηκε χωρίς να συμβεί το παραμικρό, δεδομένου ότι δεν υπήρχε πλευρά κατηγορίας προς τον νεαρό δράστη. Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και η κατηγορία μετατράπηκε από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη σπάζοντας τα ισόβια.

__________

* ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ/ aixmi-news.gr