Με παράταξη “γυναικείας διμοιρίας” η διαχείριση της ΠΟΕΔΗΝ

Την “έμπνευση” της “γυναικείας διμοιρίας” υλοποίησε τον επιτελείο της ΓΑΔΑ ως “προμετωπίδα” στη διαχείριση των διαδηλωτών της ΠΟΕΔΗΝ μπροστά από τους Αστυνομικούς στις διμοιρίες της ΔΥΑΤ- (ΜΑΤ- ΥΜΕΤ.)

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα (25/01-09.30) οι καταγγελίες και η ένταση με τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό χωρίς ανταπόκριση και την αντιπαράθεση με τις Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν διαταχθεί επί της Λυκείου.

ΠΟΕΔΗΝ_γυναίκες ελαδ

Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό οι επικεφαλής Μέτρων της ΓΑΔΑ, για πρώτη φορά- άλλωστε οι “καινοτομίες” της πρώτης φοράς είναι αναρίθμητες (πια)- προχώρησαν στην παράταξη  δυο διμοιριών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ

IMG_20170125_115320

Η διάταξη των δυνάμεων, είχε “εμπροσθοφυλακή” διμοιρία με γυναικες Αστυνομικούς, με επικεφαλής άντρες συναδέλφους τους, δεύτερη διάταξη, διμοιρία της ΥΜΕΤ και “έκλειναν σχηματισμό” με δεύτερη ανάπτυξη ΥΜΕΤ.

ΠΟΕΔΗΝ_γυναίκεςΕΛΑΣ

Ήταν αφορμή τα επεισόδια σε πορεία συνταξιούχων (03/10) με τις Αστυνομικές δυνάμεις, που προκαλεσαν τα “ευαίσθητα αντανακλαστικά” του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ να διαθέσουν γυναίκες Αστυνομικούς στη διαχείριση επιθετικών συμπεριφορών διαδηλωτών κατά των διμοιριών.. σε παράταξη διμοιρίας.

Συνταξιουχοι_ΜΑΤ

Πρόκειται για τη δεύτερη “έμπνευση” να διατεθούν “γυναικείες διμοιρίες” σε σχηματισμό, στην διαχείριση πλήθους.

Καθ_ματ

Τον Ιουλιο του 2015, οταν οι καθαρίστριες ειχαν καταλάβει το Υπουργείο Οικονομικών, μετά απο επεισόδια που είχαν προκαλέσει, γυναίκες Αστυνομικοί διατέθηκαν απο την ΕΛ.ΑΣ σε “Υπηρεσία Μέτρων Αποκατάστασης Ταξης”, χωρις ωστόσο διάταξη.. Τις επομενες ημερες, οι γυναίκες Αστυνομικοί επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους και οι διμοιρίες συνέχισαν τον επιχειρησιακό ρολο τους.

Ο καιρός γαρ εγγύς.. για την παροδικοτητα ή μη και την αποτελεσματικότητα της .. “γυναικείας διμοιρίας” στις κινητοποιήσεις διαδηλωτών..