«Παρακαλούνται οι Αστυνομικοί να φορούν μάσκες»- Στα 300 τα κρούσματα στην ΕΛ.ΑΣ και 900 σε περιορισμό από ιχνηλάτηση επαφών

Έγγραφο των Δικαστικών Αρχών του Πειραιά καταδεικνύει την αδιαφορία πολλών Αστυνομικών στα υγειονομικά πρωτόκολλα

Το έγγραφο διαβιβάστηκε και υπογράφεται από την Προϊσταμένη του Πταισματοδικείου Πειραιά, με αποδέκτη τη ΓΑΔΑ  και παράκληση κοινοποίησης προς τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής, αποκαλύπτει «Το Βήμα». Στο περιεχόμενο του κειμένου, απευθύνεται έκκληση οι αστυνομικοί να τηρούν – όπως είναι αυτονόητο και ορθό αλλά προφανώς παραβιάζεται – τους υγειονομικούς κανόνες.

Όπως σημειώνεται, «με δεδομένο ότι οι Πταισματοδίκες της υπηρεσίας ως εκπρόσωποι Δικαστικής Αρχής συνδράμουν την Αστυνομία στις κατ’ οίκον έρευνες περιφερείας τους, παρακαλούμε για τις ενέργειες σας προκειμένου να τηρούνται από αστυνομικούς που διενεργούν τις κατ οίκον έρευνες , οι κανόνες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που ισχύουν για τον Covid-19 (υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας κλπ)».

Να σημειωθεί ότι οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αττικής είχαν αποστείλει πρόσφατα σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη «Δυνατότητα πραγματοποίησης test κορονοϊού από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. με ταυτόχρονο καταλογισμό τυχόν ευθυνών για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων»

Την ίδια ώρα υπολογίζεται ότι περίπου 300 Αστυνομικοί έχουν προσβληθεί από covid-19 και άλλοι περίπου 900 βρίσκονται σε καραντίνα, δείγμα ότι η πανδημία έχει πλήξει με σχετική σφοδρότητα την ΕΛΑΣ.