Παπακώστα για… Μονμάρτρ: «Πήγα πρόσφατα στα Εξάρχεια και δεν είχα κανένα πρόβλημα»

Επιμένει η Κατερίνα Παπακώστα μετά τη δήλωσή της για τα Εξάρχεια ως… «κέντρο τέχνης και πολιτισμού, μια Μονμάρτη» της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι «για εμάς, δεν υπάρχει άβατο στην περιοχή των Εξαρχείων».
«Στα Εξάρχεια πήγα πρόσφατα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Εάν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση, η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτη της Αθήνας. Πολεοδομικά υπάρχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων, στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ, και απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια στα ερώτηματα που της τέθηκαν. «Για εμένα (τα Εξάρχεια) είναι μία γειτονιά στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο. Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό», σημέιωσε σε άλλο σημείο της θέσης της.

«Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα. Ο πολιτικός σχεδιασμός της χώρας τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, μέχρι και σήμερα, ήταν σε μία κατεύθυνση, απλώς “να λύσουμε τα ζητήματα και μόνο με καταστολή και αστυνόμευση”», υποστήριξε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός, προκαλώντας αντιδράσεις στο πάνελ της εκπομπής.