Πανούσης: «Έχεις Δημοκρατία χωρίς Αστυνομία; Οριζόντιες εξουσίες έχει μόνο ο Πρωθυπουργός. Βοηθός Πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα»

Στην κριτική που δέχεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τη σύγκρουση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον ρόλο της αστυνομίας αλλά και τις φωνές για ρήξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» (21/06).«Όταν έγινε αυτή η ιστορία είπα ότι ο κάθε θεσμός να σέβεται κάθε θεσμό. Δεν είπα ότι ο ένας θεσμός είναι ανώτερος από τον άλλο. Προφανώς η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία. Αλλά έχεις δημοκρατία χωρίς αστυνομία; Υπάρχει τέτοιο μοντέλο και δεν το ξέρω; Κοιτάξτε τι έγινε. Η πρώτη φάση ήταν ότι δεν θα μπαίνει κανένας, η δεύτερη θα μπαίνει με κοστούμια, η τρίτη θα έχει και χρώμα κοστουμιού. Να δούμε ποια θα είναι η τέταρτη» ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Οπως επεσήμανε, «οριζόντιες εξουσίες έχει μόνο ο πρωθυπουργός. Όλοι οι άλλοι έχουν κάθετες. Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα», ενώ κληθείς να απαντήσει αν η συμπεριφορά τις προέδρου της Βουλής αγγίζει τις οριζόντιες εξουσίες του πρωθυπουργού σημείωσε, «Ο καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες. Εγώ δεν μπορώ να πάω στον υπουργό Υγείας και να του πω διάφορα πράγματα. Δεν μπορώ να παρεμβαίνω θεσμικά στους άλλους. Άρα λοιπόν πιθανόν να έχει προκύψει ένα πρόβλημα. Με την αστυνομία προέκυψε πρόβλημα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την κ. Κωνσταντοπούλου και ως βουλευτές περνάγαμε μια χαρά τα 2,5 χρόνια που ήμουν στη ΔΗΜΑΡ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή η επίθεση με υπαινιγμούς. Δεν ξέρω που δίνει αναφορά ο καθένας και που δίνει διαπιστευτήρια όταν βγάζει λόγους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε «Δεν κάνω πόλεμο με κανέναν. Δεν προσωποποιώ τίποτα. Δέχομαι πόλεμο και απαντώ με τις απόψεις μου. Δεν απαντάω με προσωπικές επιθέσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Με την κριτική που κάνω στηρίζω τον Τσίπρα αλλά δεν μπορώ να μην λέω και τη γνώμη μου», τόνισε ο Γιάννης Πανούσης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός, επέκρινε έντονα τις φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ περί ρήξης, «Αδύναμοι όντες 300.000 μετανάστες να μας στείλουν από τα σύνορα η Τουρκία, θα καταστραφεί η χώρα, δεν θα καταστραφεί η δραχμή ή το ευρώ», σημείωσε και πρόσθεσε, «Δεν καταλαβαίνουν τι μπορεί να προκαλέσει μια αστάθεια της οικονομίας; Νομίζουν ότι μόνο η δραχμή είναι το διακύβευμα. Αλλά και η δραχμή να ήταν μόνο το διακύβευμα, τόσο απλά το λένε; Γυρνάμε στο ’50, θα έχουμε δελτίο» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Υπουργός.