“Πάνω από 150€ μείωση στα πενθήμερα και άγνωστο ποσό από τα νυχτερινά, το 90% και άνω θα δει μειώσεις από τον επανυπολογισμό του μισθού”

Σε έκτακτο ΔΣ καλεί η ΕΑΠΣ με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του νέου μισθολογικού των ενστόλων στη Βουλή, κίνηση που εχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των ενστόλων.

“Μετά τη χθεσινιοβραδινή ενημέρωση στο Υπουργείο, όπου ακόμα και στο παραπέντε δεν μας δόθηκε το νέο φτωχολόγιο-μισθολόγιο, σε νούμερα, από όσα προφορικά μας είπαν οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται. Κόβονται οι μισθολογικές προαγωγές και τα χρονοεπιδόματα, Στη θέση του μπαίνει ο βασικός μισθός του ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΥ βαθμού με κλιμάκια αναλόγως του χρόνου υπηρεσίας. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ο χρόνος στρατιωτικής θητείας και τα χρόνια πτυχίου… το επίδομα διοίκησης δίνεται μόνο από τον Επιπυραγό και πάνω, μπαίνει πλαφόν σε 4 πενθήμερα το χρόνο, σχεδιάζεται περικοπή των νυχτερινών, ενώ στο κέιμενο δεν υπήρχε το επίδομα ΕΜΑΚ, το οποίο μας υποσχέθηκαν ότι θα προστεθεί… Από μια πρώτη επεξεργασία και πληροφορίες το σύνολο των συναδέλφων θα χάσει πάνω από 150 ευρώ από πενθήμερα και άγνωστο ποσό από τα νυχτερινά, ενώ το 90% και άνω θα δει μειώσεις μέχρι και αρκετές εκατοντάδες ευρώ από τον επανυπολογισμό του μισθού. ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ απλά να θυμηθούμε την τύχη της στους συνταξιούχους συμπολίτες μας.”

___________

* κείμενο άποψης Γιάννη Σταμουλη, πρ. ΕαΠΣ