Πανεπιστήμιο Αθηνών: Φοιτητική Ταυτότητα και ταυτοπροσωπία, για την είσοδο στο Ίδρυμα.

Ανέλαβε καθήνοντα (01/09) ο νεοεκλεγείς Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο καθηγητής Νομικής Θεόδωρος Φορτσάκης. Με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειρουργίας όλων των σχολών και των κτηρίων του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, προανήγγειλε έλεγχο ταυτοπροσωπίας και επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας για την είσοδο σε χώρους του Ιδρύματος.

«Δε θα φωνάξω την αστυνομία αλλά θα διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου», ανέφερε σε δηλώσει του- στα ΝΕΑ- ο νεοεκλεγείς Πρύτανης. «Αυτό θα οργανωθεί και θα γίνει προσεχτικά σε βάθος χρόνου, ιδίως εκεί όπου συχνά δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Στόχος δεν είναι οι φοιτητές, ακόμη και οι πιο ακραίοι, αλλά τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, οι καταστροφές, οι κλοπές και οι ληστείες που συμβαίνουν ακόμη και μέσα στην Πανεπιστημιούπολη», διευκρίνισε ο Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Όλα θα γίνουν με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του. Γίνεται επιλεκτικά, αν υπάρχει λόγος. Αν δηλαδή ένας φοιτητής αρνείται να επιδείξει ταυτότητα δε θα φωνάξω προφανώς την αστυνομία. Αν όμως πάει μια ομάδα να κάνει επεισόδια και να τα σπάσει όλα αναγκαστικά θα την καλέσω. Πρέπει να προστατευθεί επιτέλους το πανεπιστήμιο», τόνισε ο καθηγητής Νομικής, πριν την έναρξη της νέας χρονιάς για τους φοιτητές.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport