ΠΑΝ.ΟΜΣ.ΕΝ.ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Ακρόαση από το ΣτΕ γαι τον Υπ.Οικονομικών.

Ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατειας, θα παραστεί εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών με αφορμή την ανεκτέλεστη -άμεσα εκτελεστή- απόφαση του ΣτΕ από το Υπουργέιο Οικονομικών σε μισθοδοτικά τους θέματα, ημέρα κατά την οποία έχει κληθεί ο Υπ.Οικονομικών ή Νομικός εκπρόσωπος του σε εξηγήσεις.

“Η κυβέρνηση δείχνει να έχει υποτιμήσει την σημασία της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αλλά οι Δικαστές δεν δείχνουν να την έχουν υποτιμήσει” αναφέρουν σε ενημέρωση την οποία έχουν κοινοποιήσει.

imageΌπως διευκρινίζεται, την ερχόμενη Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, στις 13.00΄ το μεσημέρι, ο νομικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών- Γεώργιος Αντωνακόπουλος, μαζί με τον Πρόεδρο (ΠΟΕΣ), θα παραστουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένουν να λάβουν γνώση της διαδικασίας με εκπροσώπους του Υπουργέιου Οικονομικών, για τη μη εκτέλεση της υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΣτΕ: Πρόστιμο για τον Γκ.Χαρδούβελη στην απόφαση ακύρωσης των περικοπών

Κυβερνητικές πηγές ωστόσο, επιμένουν ότι χρήματα δεν υπάρχουν, και μόνο η επιστροφή του 40% σε μισθούς και αναδρομικά, θα μπορούσε να εφαρμοστεί, σε βάθος πενταετίας. Λύση, η οποία δεν εκφράζει αποδοχής από τους στρατιωτικούς οι οποίοι προειδοποιούν για κινητοποιήσεις.

Τι θα γίνει στην επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ
Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση (05/09) της τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ η οποία έχει καλέσει τον ΥπΟικονομικών Γκ.Χαρδούβελη ή νομικό του εκπρόσωπο ώστα να παραθέσει  τους λόγους μη εκτέλεσης απόφασης ακύρωσης των περικοπών.
Πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΣτΕ εξαιρετικά δυσαρεστημένο με την στάση της κυβέρνησης η οποία απαξιώνει εκ των πραγμάτων την λειτουργία του Οργάνου. Σε μια -αυθέρετη- εκτίμηση, νομικοι κύκλου, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η Επιτροπή Συμμόρφωσης να επιβλάλλει απ΄ ευθείας χρηματικό πρόστιμο στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Μια κίνηση,με συμβολική σημασία.