«Παλεύω πλέον μόνη μου για να αποκαλυφθεί η αλήθεια» μεταφέρει δήλωση της Ρούλας Πισπιρίγκου ο συνήγορός της

Παραμένει προσωρινά κρατούμενη στο χώρο περιορισμένης πρόσβασης της Ασφάλειας, η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, και δέχθηκε επισκεπτήριο από το νέο νομικό της συμπαραστάτη της, με τον οποίο επικοινώνησε η οικογένειά της

«Αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία. Παραπονείται ότι παλεύει μόνη της όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να μπορέσει να αποκαλύψει τι συνέβη και οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Προβάλει διάφορες αιτιάσεις τις οποίες θα ερευνήσουμε στο σύντομο χρόνο που έχουμε μέχρι τη Δευτέρα, που είναι η απολογία. Είναι μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα. Θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις. Εχει μακρύ δρόμο ακόμη η υπόθεση. Ερευνούμε κάποια πράγματα, κάποιες ενστάσεις και απορίες που διατύπωσε και η ίδια. Δεν είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε κάτι σε αυτό το στάδιο, πριν τα επιβεβαιώσουμε. Είναι βέβαια κάποιες σκέψεις της υπό έρευνα και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις», δήλωσε ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Όθωνας Παπαδόπουλος, νέος νομικός συμπαραστάτης από κλήση της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατά την έξοδό του από τη ΓΑΔΑ .

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σύμφωνα με το συνήγορό της, παραμένει σταθερή και αμετακίνητη στους ισχυρισμούς της, αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση όπως της αποδίδεται, για το θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνα. Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να τεθούν -από την υπεράσπιση- στο “κάδρο των ερευνών” και άλλα πρόσωπα, ο συνήγορος της κατηγορούμενης, επιφυλάχτηκε να απαντήσει, ωστόσο σημείωσε ότι «σε αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την ίδια».

Ο νομικός συμπαραστάτης της 33χρονος σε ερώτηση που δέχθηκε αναφορικά με την ουσία που εντοπίσθηκε κατά την διενέργεια της τοξίκοϊστολογικής εξέτασης, στην οποία αποδίδεται ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, ανέφερε, «Τη ρώτησα για την κεταμίνη. Είπε πως δεν την γνωρίζει την ουσία και πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα με τις τοξικολογικές εξετάσεις γιατί υπάρχουν κάποιες ουσίες που έχουν χορηγηθεί μετά το περιστατικό μετά το επεισόδιο που είχε το θύμα, το μικρό κοριτσάκι και ενδεχομένως σχετίζονται με την ουσία, την κεταμίνη, η οποία φέρεται και από ότι φαίνεται βρέθηκε από την ιατροδικαστική. Αυτούσια η κεταμίνη δεν ήταν στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε το κορίτσι, αλλά ως συστατικό άλλης ουσίας είναι κάτι που θα το δούμε».

Αναφορικά με τα επίμεμπτα περιστατικά κρίσεων που δήλωνε η Ρούλα Πισπιρίγκου, ότι παρουσίαζε η κόρη της Τζωρτζίνα ενώ ήταν μόνη μαζί της ο συνήγορός της Όθωνας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «υπάρχουν περιστατικά που έχουν συμβεί στο παιδί σε μέρες που δεν ήταν η μητέρα μπροστά. Αυτό δεν το λέει η ίδια, αλλά προκύπτει μέσα από τη δικογραφία και ήταν από τα πρώτα πράγματα που μου έκανε εντύπωση, μελετώντας τα έγγραφα». Ενώ για τις κάμερες στο Νοσοκομείο “Παίδων” ο συνήγορος της κατηγορούμενης απέδωσε σε «κοινωνική συζήτηση που έγινε στο όρθιο και αφορούσε άλλο ζήτημα, την πιθανότητα  αποκάλυψης κρουσμάτων κλοπών για τα οποία γινόταν συζητήσεις εκείνη την περίοδο (σσ στους θαλάμους νοσηλείας του Νοσοκομείου) Μια συζήτηση η οποία έγινε στο όρθιο στο πλαίσιο μιας κοινωνικής επαφής χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια σε βάρος της, και παρελήφθη στη δικογραφία. Η ίδια ωστόσο λέει, ότι ρωτούσε για  το αν μπορεί να βρεθεί κάποιος κλέφτης».

Σχετικά τη χορήγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων, φέρεται να είχε επικαλεστεί τη νοσηλευτική ιδιότητα, ο νομικός συμπαραστάτης της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, αν και δεν θέλησε σε επεισέλθει στα όσα περιλαμβάνονται στα δικόγραφα, αρκέστηκε ωστόσο να σχολιάσει, «αυτή η πληροφορία την οποία κι εγώ είχα ακούσει, δεν προκύπτει από τα έγγραφα να έχει δηλώσει ή συστηθεί ως νοσηλεύτρια». Ενώ ερωτηθείς αναφορικά με την καταγγελία της μητέρα και της αδελφής της, η οποία στη συνέχεια διαψεύστηκε τόσο από την ίδια όσο και από την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε κατ’ εντολήν της ΕΛ.ΑΣ, ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Όθωνας Παπαδόπουλος, ήταν κατηγορηματικός, «η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε η εικόνα της δε δείχνει κάτι τέτοιο» ξεκαθάρισε.

Την ερχόμενη Δευτέρα (04/04) με τον εξ ορισμού από την ανακρίτρια, δικηγόρο Κωνσταντίνο Ζάρδα και το δικηγόρο Θεσσαλονίκης που επέλεξε η οικογένεια, Όθωνα Παπαδόπουλο, η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, θα κληθεί να παραθέσει τον υπερασπιστικό της ισχυρισμό, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.