Παλαιοκώστας ..«Consultant» στις προγραφές στόχων..

Τον γράφοντα, στο χειρόγραφο σημειωματάριο το οποίο εντοπίσθηκε στο οίκημα- γιάφκα του Μαραθώνα, αναζητούν να ταυτοποιήσουν στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, με τους γραφολόγους των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.Οι γραφολόγοι της ΔΕΕ, επιχειρούν να προσδιορίσουν το φυσικό πρόσωπο που διατηρούσε το «ημερολόγιο απαγωγής», παραθέτουν δείγματα υπογραφών και γραφικού χαρακτήρα, ατόμων τα οποία έχουν διέλθει τον 13ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, και έχουν απασχολήσει τις Αρχές σε ποινικές δράσεις προς «διευκόλυνση» δράσεων του ένοπλου αντάρτικου πόλης..
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, οι «μαύροι.. Διστομίτες» είχαν «μέντορά» τους, τον καταζητούμενο επικηρυγμένο κακοποιό, Βασίλη Παλαιοκώστα, για τις προγραφές γόνων επιχειρηματικών και εφοπλιστικών οικογενειών.

Στο σημειωματάριο έχουν καταγραφεί περίπου 25 άτομα εφοπλιστές και γόνοι εφοπλιστικών οικογενειών, με εγγραφές σε χειρόγραφες σημειώσεις, με ομογενή γραφικό χαρακτήρα- ανήκει σε ένα άτομο, στο οποίο υπάρχουν καταχωρημένες πληροφορίες, σε τρεις θεματικές ενότητες, στην  “ατζέντα”, στο “profiling” και στις “επιμέρους πληροφορίες”.

Στην “ατζέντα” υπάρχουν εγγραφές για τον κάθε “στόχο” ξεχωριστά, στοιχεία διαμονής και εργασίας, ενώ στην καταχώριση “profiling” καταγράφονται προσωπικά στοιχεία για δραστηριότητες και επαφές που διατηρούσαν οι “στόχοι” καθώς και το “πρόγραμμα” το οποίο ακολουθούσαν, τις μετακινήσεις τους, αναλητική περιγραφή με τις “ώρες τους” για την αναχώρηση και την άφιξη από και προς την κατοικία και τις επιχειρήσεις τους. Σε άλλες αναγραφές στο «ημερολόγιο απαγωγής», στη θεματική ενότητα με τις “επιμέρους πληροφορίες” υπάρχει καταχωρημένη αναλυτική περιγραφή για τα αντίμετρα ασφαλείας και τους συνοδούς και τα συνοδευτικά που είχαν μαζί τους, καθώς και τη διαδικασία ασφαλείας που ακολουθούσαν και τις κινήσεις του επικείμενου “στόχου”.

Στο “ημερολόγιο απαγωγής”, υπάραχουν εγγραφές με αναλυτικές οδηγίες για τα στάδια της απαγωγής, από την αρπαγή, την παράνομη παρακράτηση, τις επικοινωνίες (χρονικά) και τη διαδικασία επικοινωνίας (των δραστών) με την οικογένεια, τις κινήσεις τους, μέχρι την καταβολή των λύτρων και την απελευθέρωση του θύματος.

Από τα ευρήματα στο οίκημα- «κέντρο επιχειρήσεων» του Μαραθώνα, σε συνδυασμό με χάρτες οι οποίοι κατασχέθηκαν στο σπίτι του Ασημακόπουλου στον Μώλο Ραχών Φθιώτιδας, στο οποίο διέμενε ο Γ.Πετρακάκος με τη Μ.Θεοφίλου και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, πριν μετακομίσουν στο Βόλο, σύμφωνα με διαρροές της Αντιτρομοκρατικής, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις σύμπραξης ποινικών και της ομάδας των (νέο)τρομοκρατών στην υλοποίηση του «σχεδίου απαγωγής».

Ωστόσο τα νέα ευρήματα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες Αστυνομικές πηγές, επαναφέρουν την ανεξιχνίαστη υπόθεση απόπειρας απαγωγής του 35άχρονου γόνου εφοπλιστικής οικογένειας, Κίκου Μαρτίνου, στις 12 Δεκεμβρίου 2013, στη Βούλα, ώστε να εξακριβωθεί το ενδεχόμενο μέλη της ομάδας που προετοίμαζαν το «σχέδιο απαγωγής», να είχαν συμμετοχή στην αποτυχημένη απόπειρα. Η αντίδραση του εφοπλιστή να διεμβολίσει τα οχήματα των απαγωγέων, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ματαίωσε τα σχέδιά του και οι δράστες διέφυγαν με δύο οχήματα τα οποία ακολουθούσαν. Τα οχήματα διαφυγής- ένα κλειστό φορτηγάκι, το οποίο είχε κλαπεί λίγες ημέρες νωρίτερα από τη Γλυφάδα και ένα ΙΧΕ κλεμμένο από την περιοχή του Χολαργού-, εντοπίσθηκαν καμένα στο modus operandi των τρομοκρατικών οργανώσεων, που όμως υιοθετήθηκε και από τις μεικτές ομάδες απαγωγέων. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ομοιότητες στις προπαρασκευαστικές ενέργειες του «σχεδίου απαγωγής» με την απαγωγή του εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου (12/01 2009), ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά από 13ημέρες ομηρείας, αφού προηγουμένως καταβλήθηκαν λύτρα περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ – τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπισθεί-.
Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, είχαν εκφράσει την εκτίμηση, ότι το «συμβόλαιο απαγωγής» του Κίκου Μαρτίνου, έφερε την υπογραφή του καταζητούμενου επικηρυγμένου κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα, σε σύμπραξη με μεικτή ομάδα ποινικών και ένοπλων ανταρτών πόλης, εκτίμηση η οποία εξετάζεται υπό διαφορετικό πρίσμα με τα νέα στοιχεία τα οποία έχουν προκύψει.
Από «ακούσματα» η ΕΛΑΣ στις αρχές του 2010, είχε πληροφορίες, από τις οποίες προέκυπταν προπαρασκευαστικές ενέργειες απαγωγής, υπό την καθοδήγηση του καταζητούμενου δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα. Σε αυτά τα «ακούσματα» είχε κατονομαστεί ως στόχος, μέλος της οικογένειας Μαρτίνου, και ύστερα από ενημέρωση την οποία είχαν λάβει για την απειλή, είχαν διαπιστωθεί «επιχειρήσεις» κατόπτευσης των μετακινήσεων μελών της εφοπλιστικής οικογένειας, ωστόσο η υλοποίηση του σχεδίου απαγωγής –τότε- ματαιώθηκε. Τα μέλη της οικογένειας στη συνέχεια, είχαν ακολουθήσει «εκπαιδευτικό πρόγραμμα» για την προσωπική τους ασφάλεια, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Όπως επισημαίνει Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, «ανεξιχνίαστη απαγωγή στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Όπως έχει προκύψει κατά τη διερεύνηση και εξιχνίαση των υποθέσεων απαγωγών σε οικονομικούς στόχους με μεγάλο οικονομικό εκτόπισμα, έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει ως φυσικός αυτουργός ο Βασίλης Παλαιοκώστας στις απαγωγές των επιχειρηματιών Χαΐτογλου και Μυλωνά και ο κατάδικος ισοβίτης της «Greek Mafia των Φυλακών» Παναγιώτης Βλαστός ως ηθικός αυτουργός στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, δεν έχει αποδειχθεί η οποιαδήποτε διασύνδεση της ομάδας Πετρακάκου, με το «σχέδιο απαγωγή» αν και έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις, οι οποίες μένει να αποδειχθούν ή αν διαψευστούν κατά την προανακριτική διερεύνηση των στοιχείων και των πειστηρίων τα οποία έχουν προκύψει.
Όπως έχει καταγραφεί στη δικογραφία της «Greek Mafia των Φυλακών», ο Παναγιώτης Βλαστός κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου της εξαδέλφης του στις φυλακές Κορυδαλλού, την επόμενη της απόπειρας απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου, ερωτηθείς αν είχε την οποιαδήποτε ανάμειξη ειχε απαντήσει αρνητικά. Στις καταγεγραμμένες συνακροάσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά «Κάνουν μ****ίες και μας χαλάνε τη δουλειά. Και να τον παίρνανε, θα τους έβρισκαν, γιατί το ρολόι του έχει εντοπισμό. Αυτοί δεν τα ξέρουν αυτά, ενώ εγώ έχω πληροφορίες» ενώ έδειξε να γνωρίζει ότι άτομα επιρροής του καταζητούμενου επικηρυγμένου ποινικού Βασίλη Παλαιοκώστα ήταν φυσικοί αυτουργοί της αποτυχημένης ενέργειας.
Ένα ακόμα αποδεικτικό στοιχείο, σύμφωνα με διαρροές του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, για σύμπραξη του Γιώργου Πετρακάκου με το Βασίλη Παλαιοκώστα και το Νίκο Μαζιώτη, είναι τα κλεμμένα οχήματα τα οποία εντοπίσθηκαν στις έρευνες της Αντιτομοκρατικής, στο οίκημα-«κέντρο επιχειρήσεων» του Μαραθώνα. Μεταξύ των έξι οχημάτων, ένα μαύρο JEEP CHEROKEE, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από την περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης στις 17 Οκτωβρίου 2007 μαζί με δύο ακόμα οχήματα. Τις κλοπές των οχημάτων είχε αναλάβει, σύμφωνα με διαρροές της Αντιτρομοκρατικής, ο Γιώργος Πετρακάκος ο ποίος είχε έρθει σε επαφή με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον αυτόχειρα Σπύρο Δραβίλα –ο οποίος φέρεται να είχε ενοικιάσει το οίκημα του Μαραθώνα, πριν από περίπου δύο χρόνια- και τον Νίκο Μαζιώτη, μέσα στις Φυλακές. Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, το μαύρο CHEROKEE, είχε καταγραφεί ως μεταφορικό μέσο, στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά με φυσικό αυτουργό τον καταζητούμενο επικηρυγμένο κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα.
Ο Πετρακάκος φέρεται επίσης να είχε συμμετοχή σε απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην περιοχή της Επανομής στις 22 Φεβρουαρίου 2008, στην οποία έχει προσδιορισθεί η παρουσία του Βασίλη Παλαιοκώστα, με τους δράστες να διαφεύγουν με ένα Hyundai Santa Fe για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή -μαζί με ένα μπλε Renault Scenic- από το σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, τη νύχτα της 31ης Αυγούστου 2007, με προσδιορισμένο δράστη το Γιώργο Πετρακάκο.
Το ίδιο όχημα- Hyundai Santa Fe- είχε καταγραφεί σε ληστεία τράπεζας στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης (Ιούλιο 2006) και στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης το Μάιο του 2008.
Το μπλε Renault Scenic, είχε προσδιορισθεί στην κατοχή των Μαζιώτη Ρούπα, κατά τη διάρκεια των ερευνών στην εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» (Απρίλιος 2010) το οποίο εντοπίστηκε στις 26 Απριλίου 2010 καμένο στη συμβολή των οδών Θυσσού και Ιωάννου Φωκά στη Λαμπρινή.