«Παιχνίδι» θανάτου από μικρά παιδιά!

Ανήλικοι παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα στο τραμ.

Ανήλικοι τρέχουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια, σκαρφαλώνουν στο παρμπρίζ του τραμ την ώρα που κινείται στην αντίθεση κατεύθυνση και μένουν «καρφωμένοι» πάνω του, με μοναδικό στήριγμα τη βάση του προφυλακτήρα και του παρμπρίζ, μέχρι τον πλησιέστερο σταθμό!

 «Θάρρος» ή τρέλα;

Αυτό είναι το νέο «παιχνίδι θάρρους» που έχουν σκαρφιστεί έφηβοι και επιδίδονται σε αυτό «παγώνοντας» τους κατοίκους και όσους βρίσκονται τακτικά στη Νέα Σμύρνη -εκεί έχει παρατηρηθεί το επικίνδυνο φαινόμενο-, οι οποίοι παρακολουθούν εμβρόντητοι την ασυνήθιστη εικόνα των απερίσκεπτων εφήβων να σκαρφαλώνουν εν κινήσει πάνω στο τραμ.

Η νέα εφηβική τρέλα, που τείνει να γίνει συνήθεια, είναι ένα «παιχνίδι» με εμφανείς κινδύνους για όσους συμμετέχουν, καθώς ο σοβαρός τραυματισμός και ο θάνατος είναι μια πιθανή κατάληξη του παράτολμου εγχειρήματος. Με την εξαιρετικά επικίνδυνη επιπολαιότητά τους, οι νεαροί στην ηλικία «κομάντος» αρπάζονται από τις προεξοχές του συρμού και κρατιούνται οριακά μέχρι τον πλησιέστερο προορισμό τους.

«Παιχνίδι» θανάτου και στη Νέα Σμύρνη

Επιπολαιότητα

«Σήμερα, στη στάση τραμ Αγία Παρασκευή δύο 12χρονα ανέβηκαν με αυτόν τον τρόπο στο πίσω μέρος του τραμ και μια κυρία τούς κατέβασε με το ζόρι. Τέτοια επιπολαιότητα είναι επικίνδυνη, καθώς διακινδυνεύουν τις ζωές τους» επισημαίνει ένας κάτοικος της περιοχής. Eνας διερχόμενος οδηγός που αντιλήφθηκε το επικίνδυνο παιχνίδι των νεαρών παρακολούθησε την πορεία του τραμ με τους ασυνήθιστους «επιβάτες» και επισημαίνει:

«Παρατηρούσα ακολουθώντας με τη μηχανή μου αυτόν τον πανηλίθιο, που το θεωρούσε και κατόρθωμα, από την πλατεία Νέας Σμύρνης μέχρι και την οδό Αχιλλέως, όπου άλλαξα πορεία. Ο οδηγός δεν τον είδε από τις κάμερες; Τις κάμερες στις διασταυρώσεις δεν τις βλέπει κάποιος; Κόρναρα στον οδηγό και του έκανα νόημα. Νομίζω ότι δεν κατάλαβε τίποτα! Κάποια στιγμή, όμως, θα ακούσουμε στις ειδήσεις ότι κάποιο παιδί σκοτώθηκε».

Νάντια Αλεξίου