Παιανία: Συνελήφθησαν Αλγερινοί σε καταδίωξη- Είχαν διαρρήξει τη μονοκατοικία αστυνομικού και δρούσαν στα Βορειοανατολικά προάστια

Οι Αλγερινοί διαρρήκτες συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, στην περιοχή της Παιανίας και εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις της εγκληματικής δραστηριοποίησής τους, σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Βοιωτίας

Η |(αποτυχημένη) διάρρηξη στην μονοκατοικία αστυνομικού, στην περιοχή της Παιανίας και η παρατηρητικότητα γείτονα , έδωσαν στις Αρχές τα στοιχεία των δύο Αλγερινών, που “άδειαζαν” οικίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Βοιωτίας  και συνελήφθησαν, έπειτα από καταδίωξη.

Οι δύο δράστες παραβίασαν (13/10-13.00) τη μπαλκονόπορτα της μονοκατοικίας αστυνομικού ενώ απουσίαζε, και αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν το ποσό των €150, χρυσαφικά αξίας περίπου €2.500 και ένα κινητό. Κατά την παραμονή τους και πριν διαφύγουν, επέστρεψε ο ένοικος αστυνομικός, ο οποίος εντόπισε τους δράστες μέσα στο σπίτι του.

Με κατσαβίδια που είχαν στην κατοχή τους οι δύο Αλγερινοί απείλησαν τον αστυνομικό, ο οποίος στην προσπάθειά του να αμυνθεί, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο δάπεδο, με τους δύο Αλγερινούς να τον χτυπούν με κλωτσιές στο στήθος. Οι δράστες επιβιβάστηκαν σε όχημα, στο οποίο τους περίμενε τρίτος συνεργός τους και αποχώρησαν.

Κατά την διαφυγή τους, γείτονας πρόλαβε και συγκράτησε τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος, ενώ ο αστυνομικός ο οποίος επιχείρησε να τους καταδιώξει τους απέρριψε πέτρα, που κατέληξε στην οροφή του οχήματος .

Οι δύο Αλγερινοί, ηλικίας 34 και 43 ετών, συνελήφθησαν (17/10) όταν πλήρωμα της ΔΙΑΣ εντόπισε το όχημά τους να κινείται στην Αττική Οδό, στο ύψος της Λ.Πεντέλης. Ο οδηγός του ύποπτου οχήματος, βγήκε στην έξοδο της Λεωφόρου Κηφισίας, και ανέπτυξε ταχύτητα. Λόγω της κίνησης, αναγκάστηκαν αν εγκαταλείψουν το όχημά τους στην οδό Χειμάρας στο Μαρούσι και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή . Ο συνοδηγός ακινητοποιήθηκε στο σημείο ενώ ο Αλγερινός οδηγός, επιχείρησε να διαφύγει με ΤΑΧΙ, το οποίο εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Κατά την εξακρίβωση των στοιχέιων τους, διαπιστώθηκε ότι και οι δύο Αλβερινοί έχουν απασχολήσει ως σεσημασμένοι, κι έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα , ενώ είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα. Για τον 43χρονο προέκυψε ότι είχε λάβει αποφυλακιστήριο, στις 29 Ιουλίου από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα μόνιμης διαμονής του.