ΠΑ.ΣΩ.Π.Υ.ΣΥ.Π.: “Αξιότιμε κ. Υπουργέ πότε προτίθεστε στο Υπουργείο να διευθετήσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες σχετικά με τα επιδόματα παθόντων και αναπηρίας”;|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

“..για πρώτη φορά ο συνάδελφος «άνοιξε» με τον αγώνα του το δρόμο για όλους τους πενταετής πυροσβέστες που πιθανόν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας .. δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμη οι οικονομικές εκκρεμότητες ..”

image

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 137 ΜΕΓΑΡΑ: 09/05/2016
ΠΡΟΣ:
Αναπλ. Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Νικόλαο Τόσκα

ΘΕΜΑ: «Λυκούργος Πολίτης»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Μετά την 297/2015 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ για τον ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ και την 3803 οικ. 200.1/20.01.2016 διαταγή του Α.Π.Σ. που πλέον μετά 4 χρόνια ψήφισης του Ν.3938/2011 οι οποιοσδήποτε πλέον Π.Π.Υ. που συντρέχουν οι προϋποθέσεις οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. μπορούν να τους παραπέμψουν στην Α.Υ.Ε.Π.Σ.
Στην συνέχεια με την 97 Φ.Α. 19893/26.01.2016 Απόφαση Αρχηγού ο Λ. Πολίτης τέθηκε σε 3μηνη διαθεσιμότητα.
Μετά με νέα επανεξέταση και την υπ’ αριθ. απόφαση της Α.Υ.Ε.Π.Σ. την 85/20.04.2016 τέθηκε σε μόνιμη διαθεσιμότητα κατηγορίας Α’ με 90% αναπηρία.
Μετά την θετική γνωμοδότηση από το ΝΣΚ, για πρώτη φορά και μετά από την ΑΥΕΠΣ πάλι για πρώτη φορά, ο συνάδελφος «άνοιξε» με τον αγώνα του το δρόμο για όλους τους πενταετής πυροσβέστες που πιθανόν αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας και η πολιτεία κώφευε τόσα έτη για το αυτονόητο.
Όπως ο ίδιος δηλώνει δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμη οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν με το οικονομικό τμήμα του Αρχηγείου, ελπίζοντας πως ο Γ.Γ.Π.Π. κ. Καπάκης θα τακτοποιήσει το θέμα με σχετική ρύθμιση του Νόμου 3938/2011, άρθρο 16 για το «επίδομα παθόντων» εν υπηρεσία όπως τους έχει αναφέρει τηλεφωνικά ο αξιότιμος κ. Γενικός.
Επίσης να «θυμίσουμε» στο οικονομικό τμήμα του Αρχηγείου ότι ο συνάδελφος δικαιούται και «επίδομα αναπηρίας» εκτός από το μισθό του!
Αξιότιμε κ. Υπουργέ πότε προτίθεται το Υπουργείο να διευθετήσει και τις τελευταίες αυτές εκκρεμότητες σχετικά με τα επιδόματα παθόντων και αναπηρίας ;
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ