Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπ Προστασίας του Πολίτη, Υ/Γ εα Νίκο Τόσκα.

Συνάντηση με το προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είχε ο νέος αναπληρωτής Yπουργός Προστασίας του Πολίτη, Υ/Γ εα Νίκος Τόσκας.
Συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον νέο Aναπληρωτή Yπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη εα Υ/Γ Νικόλαο Τόσκα, (29/09) προκειμένου να λάβει γνώση για τα αιτήματα των Αξιωματικώντης ΕΛΑΣ καθώς και για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο με το αίτημα για επίλυσή τους, να  αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

wpid-dsc_0018_800_537.jpg
Το ΔΣ της ΠΟΑΞΙΑ, επεσημάνθηκε στον νέο αναπληρωτή Υπουργό, “η αναγκαιότητα της αγαστής συνεργασίας με την Πολιτική Ηγεσία στην κατεύθυνση της επίλυσης των πολλών εκκρεμών ζητημάτων”, ενώ τέθηκαν τα θέματα του ασφαλιστικού (ΤΕΑΠΑΣΑ) καθώς και η ανάγκη επανεξέτασης του θέματος της δημιουργίας κοινού ταμείου ασφάλισης των ενστόλων.
Μεταξύ άλλων τέθηκε επίσησης, η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, αλλά και οι θεσμικές αλλαγές στους τομείς των κρίσεων –προαγωγών, πειθαρχικού δικαίου και του εκπαιδευτικού συστήματος, ζητηματα για τα οποία είχαν δρομολογηθεί ήδη αλλαγές και βελτιώσεις που ωστόσο παρέμεινα στάσιμα, λόγω της προκήρυξης των εκλογών.

wpid-dsc_0010_800_537.jpgΟ αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεσμέυτηκε για άμεση ενημέρωση την οποία προτίθεται να λάβει, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και ότι θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να δοθούν λύσεις στα πλαίσια βέβαια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της Χώρας. Ενώ τόνισε ότι στις προτεραιότητές του είναι “η ανάταση του κύρους της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο όπως είπε το προσδίδει ο λαός, γι’ αυτό και θα συνεχίσει την πολιτική της συμφιλίωσης της Ελληνικής Αστυνομίας με τους πολίτες”.
Το ΔΣ της ΠΟΑΞΙΑ, μετέφερε στον αναπληρωτή Υπουργό τη θέση την οποία εκφράζει, “με μοναδικό γνώμονα την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα χρονίζοντα προβλήματα των αξιωματικών, την ανάταξη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, υλικοτεχνικών υποδομών και μέσων, έτσι ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς την κοινωνία και την πατρίδα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και τις θυσίες όσων τάχθηκαν να φυλάττουν Θερμοπύλες”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport