Π.Κουρουμπλής: «Θέλουμε Αστυνομία που θα υποκαταστήσει τη λογική της καταστολής με τη λογική της εμπέδωσης της ασφάλειας στον πολίτη»

Παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αντιστρατηγου Δημήτρη Τσακνάκη, του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του  Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δ.Αναγνωστάκη, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Μεγαλομάρτυρα Αγ.Αρτέμιο προστάτη της ΕΛ.ΑΣ .

«Θέλουμε μία Αστυνομία που θα υποκαταστήσει τη λογική της καταστολής με τη λογική της εμπέδωσης της ασφάλειας στον πολίτη και στην κοινωνία. Θέλουμε μία Αστυνομία που θα συγκρούεται με την εμπορία των ανθρώπων, με τα φαινόμενα εμπορίας των ανθρώπων, που θα συγκρούεται με τα φαινόμενα της βίας, του ρατσισμού. Γιατί εμείς θέλουμε να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μία καλύτερη κοινωνία, κοινωνία ανθρώπων» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σε εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας».

Στον χαιρετισμό του ο κ. Κουρουμπλής μεταξύ άλλων, τόνισε «Η Αστυνομία έχει βιώσει και αυτή από την πλευρά της δύσκολες στιγμές, στιγμές που πραγματικά χρειάζεται και υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπιστούν» και πρόσθεσε, «Υπάρχουν και πάρα πολλά προβλήματα που βιώνει η Αστυνομία σε ό,τι αφορά τα ζητήματα στήριξης των στελεχών της Αστυνομίας από το κράτος. Και εδώ παρά τις δυσκολίες θα είμαστε δίπλα. Και δεν το λέω για να το πω. Θα είμαστε δίπλα ως πολιτική ηγεσία, υπερασπιζόμενοι ακριβώς το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης του κάθε στελέχους της Αστυνομίας. Με το ίδιο πνεύμα θα κινηθούμε και στο χώρο των αποστράτων».

Σημείωσε ότι η Πολιτεία δεν θα πρέπει να αγνοεί τις οικογένειες των ενστόλων που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας ανέφερε, «Η Ελληνική Αστυνομία έχει αποστολή την προστασία του έλληνα πολίτη. Δεν είναι σε αντιπαράθεση, αλλά σε συμφωνία με την κοινωνία, επιδιώκει την υπηρέτηση του δικαίου και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας, προστατεύει την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Προστατεύει κύρια τον αδύναμο και ανίσχυρο που δεν έχει άλλη δυνατότητα προστασίας. Διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών. Η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει μια Αστυνομία αποτελεσματική, ενταγμένη στην κοινωνία, με δημοκρατικό έλεγχο και λειτουργία. Επιδιώκει μια Αστυνομία που στοχεύει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών. Είμαστε αποφασισμένοι οι ελευθερίες και η ασφάλεια των πολιτών να διασφαλιστούν με κάθε θυσία, αλλιώς θα είμαστε εκτός αποστολής και αυτό φυσικά δεν θα είναι ανεκτό».

«Για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο μας και να προσαρμοστούμε στις απαιτητικές συνθήκες που επιβάλλει η σύγχρονη πραγματικότητα, αναβαθμίζουμε καθημερινά τον τρόπο δράσης των αστυνομικών υπηρεσιών, εστιάζοντας κυρίως στην αμεσότητα της επικοινωνίας και στη δημιουργία αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης των πολιτών με την Αστυνομία… Το σημαντικότερο εγχείρημα και στοίχημα όμως αυτήν την περίοδο, είναι η αναδιάρθρωση του Σώματος και η εφαρμογή κάποιων επιπλέον απαραίτητων διοικητικών αλλαγών, προκειμένου η Αστυνομία να αποκτήσει μια πιο ευέλικτη και σύγχρονη μορφή…» επεσήμανε στην ημερήσια διαταγή ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport