Π.Κουρουμπλής: Οι Αστυνομικοί που ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου έχουν ευθύνες.

Οι Αστυνομικοί παρόντες στο επεισόδιο με τον Κουμουτσάκο, όφειλαν να παρέμβουν και δεν παρενέβησαν, έχουν απόλυτη ευθύνη γιατί άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, τόνισε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

ΚΟΥΜΟΥ_ΛΟΥΚΟΣ_ΑΑΩς πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛΑΣ, ο υπερΥπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον οποίο αναφέρεται ο αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Τόσκας, σε τηλεοπτική του Συνέντευξη, υποστήριξε ότι οι Αστυνομικοί της ΥΑΤ, που εκτελούσαν υπηρεσία και μετέβησαν στο επεισόδιο ξυλοδαρμού του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα (05/11), έχουν βαρύτατες ευθύνες που πρέπει αναζητηθούν και να αποδοθούν. «Έβλεπαν μπροστά τους να χτυπούν έναν άνθρωπο και δεν παρενέβησαν, έχουν βαρύτατες ευθύνες», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Μου περιγράφουν ότι υπήρχαν Αστυνομικοί που έβλεπαν να δέρνουν έναν άνθρωπο και αδιαφόρησαν. Αν μέσα στην Αστυνομία υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν να δέρνουν έναν οποιοδήποτε άνθρωπο και δεν παρεμβαίνουν, πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες. Περιμένω την έρευνα και η ηγεσία θα είναι πολύ αυστηρή» σημείωσε ενδεικτικά ο  Υπουργός Εσωτερικών, στο Mega. «Θα μάθει ο καθένας να ασκεί με ευσυνείδητο τρόπο τα καθήκοντά του», τόνισε και πρόσθεσε, «Δεν θέλω να προδικάσω, αλλά επειδή έχω εμπειρία, όλοι ξέρουμε ότι διαχρονικά υπήρχαν στεγανά σε αυτούς τους χώρους και πρέπει να σπάσουν».

ΠΟΝΤΙΟΙ_ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣΑναφορικά με τις έρευνα και τις συλλήψεις των δρατών, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε ότι έχουν ταυτοποιηθεί πολλοί από τους δράστες και πως σύντομα η έρευνα θα φέρει αποτελέσματα. «Εγώ είμαι πολύ αυστηρός στο ζήτημα της συμπεριφοράς των αστυνομικών όμως. Η Δημοκρατία δεν ορίζεται όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας, τα αστυνομικά όργανα έχουν ορκιστεί να υπηρετούν την Δημοκρατία», κατέληξε.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σχολιασε και τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, που προκάλεσαν το Παμποντιακό Συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης (06/11) υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Υπουργού Παιδείας να έχει διαφορετική άποψη και να την εκφράζει, αλλά εκτίμησε ότι «μπορούσε να το αποφύγει, να απαντήσει διαφορετικά».

«Από τη στιγμή που είμαστε ανεκτικοί στην Χρυσή Αυγή, γιατί δεν είμαστε στο Φίλη», σχολίασε, ο Παναγιώης Κουμουτσάκος.