Π.ΦΑΛΗΡΟ: Δύο νεκροί σε φωτιά 3όροφου κτηρίου.

Τραγωδία σε κατάσβεση φωτιάς στο Π.Φάληρο. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους- και δύο ακομα τραυματίσθηκαν-, στην προσπάθεια Αρχιπυροσβέστη να βοηθήσει γυναίκα εγκλωβισμένη στο φλεγόμενο κτήριο, όταν τελείωσε το οξυγόνο της συκευής που χρησιμοποιούσε έχασε τη ζωή του -λίγο αργότερα-,και η γυναίκα, εντοπίσθηκε νεκρή από τους Πυροσβεστες. 

Ο 33χρονος Αρχιπυροσβέστης Μ.Μ, εντοπίσθηκε αναίσθητος από συναδέλφους του, στο μπαλκόνι διαμερίσματος.Ð. ÖÁËÇÑÏ- ÐõñêáãéÜ óå ôñéþñïöï êôßñéï óôï Ðáëáéü ÖÜëçñï.(EUROKINISSI-ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ) , Νωρίτερα, με συσκευή οξυγόνου, είχε μπει στο φλεγόμενο τριώροφο κτήριο από το οποίο «ανέβλυζαν» πυκνοί, δηλητηριώδεις μαύροι καπνοί. Η φωτιά είχε «πέσει», και στο κτήριο υπήρχαν μαρτυρίες, ότι ενδεχομένως να υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Ο 33χρονος Αρχιπυροσβέστης, έφτασε μέχρι το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου,  η ένοικος του οποίου, είχε εγκλωβιστεί στο κτήριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συσκευή οξυγόνου που χρησιμοποιούσε, άδειασε,Ð. ÖÁËÇÑÏ- ÐõñêáãéÜ óå ôñéþñïöï êôßñéï óôï Ðáëáéü ÖÜëçñï//Óôç öùôïãñáößá ìåôáöïñÜ ôñáõìáôßá ðõñïóâÝóôç.(EUROKINISSI-ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ) , με αποτέλεσμα να εισπνεύσει δηλητηριώδη αέρια από τις αναθυμιάσεις που προκάλεσε η καύση των υλικών που υπήρχαν αποθηκευμένα- παράγωγα του πετρελαίου, κόλες, ασετιλίνη, και πλαστικά- και να τον πνίξουν. Κατάφερε να φτάσει μέχρι το μπαλκόνι του διαμερίσματος, εκεί τον εντόπισαν οι συνάδελφοί του, με σοβαρά αναπνευστικά εγκαύματα.
Ο πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο 215 Νοσοκομείο της Αεροπορίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, και το Πυροσβεστικό Σώμα. Π.ΦΑΛΗΡΟ_12-09-2014_ΦΩΤΙΑΣε ανακοινωσή του, το Αρχηγείο του ΠΣ, αναφέρει ότι «για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του Πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί Ε.Δ.Ε. , καθώς και προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς».

Ο 33χρονος Αρχιπυροσβέστης, με καταγωγή απο τη Λαρισα, αρραβωνιασμενος και σε περίπου ενα μηνα θα παντρευοταν. Χθες βραδυ (13/09) εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικος Υπηρεσιας στον 5ο Πυροσβεστικο Σταθμο στην Καλλιθεα.

2149994Με τους πυροσβέστες να επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης στο τριώροφο κτήριο, στο εσωτερικό του διαμερίσματος του 2ου ορόφου, εντόπιζαν λίγο αργότερα νεκρή την ένοικο του διαμερίσματος, πρόκειται -σύμφωνα με πληροφορίες- για τη συζυγος του ιδιοκτητη του καταστηματος που καταστραφηκε και μητερα 2 παιδιων. Με κλιμακοφόρο, μετέφεραν τη σορό της στο σημείο που είχαν αναπτυχθεί τα πυροσβεστικά οχήματα, και υπήρχε σε ετοιμότητα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο Σωτηρία.
Στο 251 Νοοσοκομείο της Αεροπορίας, έχει μεταφερθεί ένας ακόμα πυροσβέστης, με ελαφρά αναπνευστικά εγκαύματα, ενώ νωρίτερα, και μια ηλικιωμένη γυναίκα, με λιποθυμικό επεισόδιο είχε παραληφθεί από σταθμό του ΕΚΑΒ και είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Η φωτιά, εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 21.00 (12/09) σε υπερυψωμένο ισόγειο, το οποίο λειτουργούσε ως κατάστημα υδραυλικών, στην Ιπποκράτους 4, στο Παλαιό Φάληρο. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με 13 οχήματα, 40Πυροσβέστες, και κλιμακοφόρα. Τα αποθηκευμένα υλικά, παράγωγα πετρελαίου, κόλλες και φιάλες ασετιλίνης καθιστούσαν αδύνατη την προσέγγιση και πρόσβαση στο κτήριο, και πυκνοί καπνοί και εκρήξεις, δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα..
Άμεσα, για την τραγική εξέλιξη του θανάτου του 33χρονου Αρχιπυροσβέστη, και την προσπάθεια την οποία κατέβαλε να βοηθήσει τους πολίτες που είχαν εγκλωβιστείκ στο κτήριο, ενημερώθηκε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλας, ο οποίος μετέβη στο 251 Νοσοκομείο της Αεροπορία, όπου είχε μεταφερθεί η σορός του Αρχιπυροσβέστη και ο συνάδελφός του με αναπνευστικά εγκαύματα .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport