Π. Χαρέλας: “Οι Σκοπιανοί δεν παραβίασαν Ελληνικό έδαφος”

Με αφορμή τα επεισόδια στην ουδέτερη ζωή της Ειδομένης, με τους Σκοπιανούς Αστυνομικούς να επιχειρούν με χημικά και σφαίρες καουτσουκ σε όσους επιχείρησαν να εισβάλουν στα εδάφη της χώρας και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εικόνα να εισβάλουν στο ελληνικό έδαφος, σχολιάζει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

image

“Μεγάλος ντόρος για το θέμα που δημιουργήθηκε στα σύνορα με την FYROM στην Ειδομένη το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου, αλλά είναι δεδομένα κάποια στοιχεία για το πως δημιουργούνται οι φράχτες. Και οι δύο φράχτες των Σκοπιανών είναι επι εδάφους τους. Αυτό σημαίνει πως έχουν χώρο δικό τους και απο την πλευρά μας.
Με όμοιο τρόπο έχουμε σηκώσει και ‘μεις στον Έβρο το φράχτη το 2011. Είναι όμως κατακριτέο το γεγονός των πυροβολισμών προς την Ελληνική πλευρά.
Ο φράχτης και συγκεκριμένα οι δύο φράχτες που υπάρχουν σε απόσταση 3 μέτρων και πέρασαν σήμερα οι πρόσφυγες βρίσκεται σε έδαφος των Σκοπίων. Δεν τίθεται θέμα παραβίασης Ελληνικού εδάφους.
Αν υπήρχε οποιαδήποτε παραβίαση οι Έλληνες Συνοριοφύλακες θα το ανέφεραν αμέσως στις αρμόδιες υπηρεσίες. Τέτοια αναφορά δεν υπήρξε”.