Π.Άρεως: Τυνήσιος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε βίαια γυναίκα με προβλήματα υγέιας για της αρπάξει την τσάντα- Συνελήφθη από ΔΙΑΣ

Νεαρός καταδίωξε τον Τυνήσιο και τον έτρεψε σε φυγή. Από τις περιγραφές, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν το δράστη με το χαρακτηριστικό tattoo και τον συνέλαβαν.

Η 75άχρονη, περίμενε στη στάση του λεωφορείου (21/11) στο ανερχόμενο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ύψος του 52, στο Πεδίον του Άρεως, με την τσάντα της στο χέρι. Ο 21άχρονος Τυνήσιος, θεώρησε ότι η γυναίκα, ήταν εύκολος στόχος, λόγω της κατάστασής της, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, και με φραστική απειλή άσκησης βίας, αδιαφορώντας για τους διερχόμενους πεζούς της επιτέθηκε για να της αρπάξει την τσάντα.

Η γυναίκα αντιστάθηκε και συνέχιζε να κρατάει την τσάντα της, με τον Τυνήσιο να της καταφέρει βίαια χτυπήματα, αδιάφορος για τους περαστικούς που παρακολουθούσαν την επίθεση στην 75άχρονη στη μέση του δρόμου. Διερχόμενος από το σημείο νεαρός, μόλις αντιλήφθηκε την επίθεση σε βάρος της ανήμπορης γυναίκας, προσέτρεξε σε βοήθεια και καταδίωξε τον δράστη, τρέποντάς τον σε φυγή. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν πληρώματα της ΔΙΑΣ και σε αναζητήσεις, με τις περιγραφές και αναφορά στο χαρακτηριστικό tattoo στο λαιμό, οι Αστυνομικοί τον εντόπισαν στην περιοχή του Γκύζη, και προχώρησαν σε προσαγωγή. Στο Τμήμα Ασφαλείας ο Τυνήσιος αναγνωρίστηκε ως δράστης της επίθεσης και της απόπειρας ληστείας σε βάρος της 75άχρονης, και συνελήφθη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται για ληστείες και κλοπές ο 21άχρονος Τυνήσιος, καθώς στο παρελθόν έχει εκτίσει και ποινή εγκλεισμού, ωστόσο ο ίδιος την επόμενη ημέρα φέρεται να υποστήριζε ότι δεν θυμάται, ούτε ήταν σε θέση να δικαιολογήσει τη βία που άσκησε σε βάρος της ανύμπορης γυναίκας.

Όπως επισημαίνουν Αστυνομικοί στο NantiaReport.gr, έχει διακριβωθεί ιδιαίτερη βία που επιδεικνύουν αφρασιάτες σε βάρος των θυμάτων τους, ενώ και τα θύματα περιγράφουν αφιονισμένους δράστες με κόκκινα μάτια σε υπερδιέγερση κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε βάρος τους, αν και τους έχουν αποσπάσει τα τιμαλφή που κατέχουν. Εκτίμηση των Αστυνομικών- που δεν έχει αποδειχτεί αποδίδει- αποδίδει τη βίαιη συμπεριφορά των δραστών και τα κενά μνήμης που επικαλούνται την επόμενη ημερα, σε χρήση ουσιών συνθετικής αμφεταμίσης με χημικές προσμήξεις, καθώς ειναι χαρακτηριστική παρενέργεια το «πάγωμα» κάθε συναισθήματος και αναστολής, με την επίδραση της ουσιάς να διαρκει μέχρι και τρεις ημέρες . Ανάλογες ουσιές είχαν κατασχεθεί τον περασμένο Ιούλιο, σε ειδική δράστη του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με τη συμμετοχή κλιμακίων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Ακτοφυλακής – Λιμενικού Σώματος, καθώς είχαν εντοπισθεί σε τρία εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από τη Συρία κρυμμένα 33.078.150 δισκία- ναρκωτικά χάπια συνθετικής αμφεταμίνης , γνωστά ως «χαπια των τζιχαντιστών».