Όταν το πρόστιμο του ΚΟΚ για “φθαρμένα ελαστικά” βαραίνει τον ιδιοκτήτη.. και είναι περιπολικό της ΕΛΑΣ

Όταν η πολιτεία επιβάλλει πρόστιμα παραβάσεων του ΚΟΚ στους πολίτες και τα οχήματα των Αστυνομικών είναι ολόκληρος ο ΚΟΚ σε παραβάσεις ..

Ειναι τα εμπρόσθια ελαστικά οχήματος μεταφοράς προσωπικού – (βαν) της ΥΜΕΤ/ ΔΑΕΑ, όπως διακρίνεται στις δύο φωτογραφίες (09/05).

Καθημερινά 6-8 Αστυνομικοί εκτελούν Υπηρεσίες, με αλλαγές βάρδιας επιβάινοντες σε αυτό το οχήματα, που σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να έχει ακινητοποιηθεί. Παρά τις αναφορές που έχουν υποβληθεί για ακαταλληλότητα και αντικατάσταση των “λιωμένων” ελαστικών, τα οχήματα της ΕΛΑΣ συνεχίζουν να κυκλοφορούν και να ..περιπολούν στους δρόμους της πόλης.

ΕΛΑΣ_ΕΛΑΣΤΙΚΑ_ΥΑΤ ΔΑΕΑ_ΒΑΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 81 του ΚΟΚ, στο ενδεχόμενο ελέγχου, ο Τροχονομος οφείλει να βεβαιωσει παραβαση για “φθαρμενα ελαστικα”, και όταν το όχημα δεν είναι στα στοιχεία του οδηγού, το προστιμο βαραίνει τον ιδιοκτητη, ενώ το όχημα ακινητοποιείται και απομακρύνεται με γερανό. Μεταξύ των ενστόλων η εκδοχή αυτή, διατυπώνεται “εν είδει” αστείου, ωστόσο, ίσως και να είναι η μόνη λύση για τους ενστόλους.. να ζητήσουν από τους συναδέλφους τους της Τροχαίας, “συνδρομή” για να τους βεβαιώσουν παράβαση για τα “φθααρμένα ελαστικά” στο βαν μεταφοράς έστολου προσωπικού, και με την κλήση ως συνημμένο εγγραφο σε σχετική αναφορα να την υποβαλουν αρμοδίως στην… Υπηρεσια, μήπως και δουν οι Αστυνομικοί της Υπηρεσίας, πώς έιναι τα περιπολικά με καινούρια ελαστικά..

ΕΛΑΣ_ΕΛΑΣΤΙΚΑ_ΥΑΤ ΔΑΕΑ

Ωστόσο και η εκδοχή του Τροχονόμου, ενδέχεται να παραπέμψει σε πειθαρχικό έλεγχο τον οδηγό του υπηρεσιακού οχήματος, καθώς στον ΚΟΚ περιλαμβάνεται και η παράβαση για “αμελή συντήρηση” και “κακή χρήση κρατικού οχήματος” χωρίς να διευκρινίζεται ποιος φέρει την ευθύνη στα.. οχήματα της ΕΛΑΣ που έχουν από 3- 5 διαφορετικούς χειριστές, στη θέση του οδηγού. Σε ανάλογο περιστατικό, Αστυνομικός αναβάτης υπηρεσιακού δικύκλου, με προσωπική του δαπάνη, αντικετέστησε τα φθαρμένα ελαστικά του και παραπέμφθηκε για.. “παραποίηση οχήματος”, καθώς το δίκυκλο είναι κρατικό όχημα, ιδιοκτησίας της ΕΛΑΣ..