Όταν ο Καρανίκας έβριζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Όταν ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού πρωταγωνιστούσε μαζί με Χρυσαυγίτες σε επεισόδια κατά του -τοτε -Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, στην Κυριακάτικη έκδοση του Πρώτου Θέματος
FB_IMG_1530443472755

Τον Οκτώβριο του 2011 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από την παρέλαση με δάκρυα στα μάτια, όταν από κοινού ομάδες της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς του επιτέθηκαν με ύβρεις.

Ο Κάρολος Παπούλιας, είχε αναγκαστεί να δηλώσει ότι πολέμησε τους Γερμανούς και δεν ανέχεται από κανέναν να «ματαιώνει την παρέλαση και να τον αποκαλεί προδότη».

karanikas1Στη φωτογραφία από το Πρώτο Θέμα διακρίνεται ο Ν.Καρανίκας να πρωταγωνιστεί στα επεισόδια

Πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια, είχε ο νυν πρωθυπουργικός Σύμβουλος Νίκος Καρανίκας, σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, και  αναγνωρίστηκε από βίντεο ανάμεσα στους συμμετέχοντες που φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει από την παρέλαση.

karanikas2

Οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο είχαν εισβάλει στον χώρο της παρέλασης παρά τις αποδοκιμασίες των πολιτών που προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, ενώ διαπληκτίστηκαν έντονα με έφεδρους αξιωματικούς τους οποίους εμπόδισαν να παρελάσουν. Σύμφωνα με τη δικογραφία στα υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεχώριζαν το «Παπούλια προδότη», «Παπούλια- Παπούλια καλύτερα πρωθυπουργός η Τζούλια».

Η Ελλάδα έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή δίκτυα, ενώ πολλοί είχαν παραλληλίσει τα επεισόδια με απόπειρα θεσμικής εκτροπής.

Δηλώσεις καταδίκης των επεισοδίων και των υποκινητών τους, είχε προκαλέσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου, μεταξυ των οποίων και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρη και του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης Αντωνη Σαμαρά ο οποίος είχε επικρίνει σφοδρότατα τους ακραίους που επιχείρησαν να «τραυματίσουν την εθνική εορτή, να πληγώσουν την εθνική υπερηφάνεια και να αμαυρώσουν  την εικόνα των Ελλήνων».

Αντίθετη ωστόσο ήταν τότε η διαχείριση του περιστατικού από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ως να είχε «υιοθετήσει» τους τραμπουκισμούς, με τον νυν αντιπρόεδρο της Βουλής Τ.Κουράκη να παρίσταται στην «αντιπαρέλαση» και να δηλώνει ότι η παρουσία του υποδηλώνει «τα μεγάλα ΟΧΙ στην τρόικα, την υποτέλεια και την εκποίηση του δημοσίου πλούτου».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα ειχε για την κοινή γνώμη να γίνει γνωστή η πορεία της δικογραφίας, καθώς γίνεται αναφορά στο Σύμβουλο του Πρωθυπουργού.
____________

* Πρώτο Θέμα”