“Όσο και να παραβλέπεις ότι δεν υπήρξε ηθική ή υλική ανταμοιβή, έρχεται η στιγμή που τα ψυχικά και σωματικά αποθέματά σου σώνονται”

Η συνεχής παρουσία του ενστολου προσωπικού στην εφαρμογή των μέτρων για την υγειονομική προστασία του πληθυσμού , έχει επιφέρει σωματική και ψυχολογική κόπωση στους Αστυνομικούς, όπως σχολιάζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λέσβου

«Από τις αρχές Μαρτίου ολόκληρος ο οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλει τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να προστατέψει την κοινωνία από την πρωτόγνωρη απειλή που βιώνει όλος ο πλανήτης από τον φονικό ιό.
Μια προσπάθεια με τεράστιο ψυχολογικό και σωματικό κόστος για όλους εμάς τους αστυνομικούς.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας κλήθηκε να αδρανοποιηθεί (lock down) προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του COVID-19.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, από εμάς ζητήθηκε να ενεργοποιηθούμε ακόμα περισσότερο προκειμένου να αναλάβουμε τον έλεγχο και τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών.
Ένας ρόλος που εκτός από το γεγονός ότι πολλές φορές μας οδήγησε σε άδικη στοχοποίηση, λόγω της βεβαίωσης προστίμων, είναι και άκρως επικίνδυνος, καθώς εκατοντάδες αστυνομικοί προσβλήθηκαν από τον εν λόγω ιό.
Όλους αυτούς τους μήνες ακολουθώντας τη φράση ορόσημο του John F. Kennedy, «Mη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για εσένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου» συνεχίζουμε την άοκνη προσπάθειά μας προστατεύοντας τους συμπολίτες μας.
Όμως, όσο και να παραβλέπεις το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ηθική ή υλική ανταμοιβή, έρχεται η στιγμή που τα ψυχικά και σωματικά αποθέματά σου σώνονται. Έρχεται η στιγμή που νιώθεις ότι η Πολιτεία σε βλέπει ως αριθμό κ όχι ως άνθρωπο.
Νιώθεις ότι αποτελείς πλέον πιόνι της Στατιστικής την οποία δυστυχώς κάποιοι την έχουν εγκλωβίσει στον ρόλο του στείρου στόχου, παραβλέποντας τον πραγματικό της ρόλο….
Καλό μήνα και καλή δύναμη σε όλους!», σχολιάζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λέσβου, Βασίλης Ροδόπουλος.