«Ως επαγγελματία σε Υπηρεσία πρώτης γραμμής, τρομάζω στην ιδέα όταν λάβουμε σήμα για περιστατικό με ένοπλο εντός σχολικού συγκροτήματος»

Η έξαρση της βίας σε ανήλικους με συμπλοκές, επιθέσεις “κυριαρχίας” και διάπραξη κακουργηματικών εγκλημάτων, αποτυπώνονται στο αστυνομικό δελτίο καθημερινά, με την “επόμενη κλήση” στην Αστυνομία να προκαλεί έντονη ανησυχία

Όπως σημειώνει αστυνομικός, «Χθες 17χρονος χτύπησε αρχηγό κόμματος , σήμερα ένας 16χρονος πυροβόλησε – με αεροβόλο – αστυνομικό , ανήλικοι συγκροτούν συμμορίες και προβαίνουν σε κακουργηματικές πράξεις, στα σχολεία – ακόμα κ του δημοτικού κυκλοφορούν με μαχαίρια .

Πραγματικά η νεολαία έχει χάσει κάθε μέτρο και δεν βλέπω θέληση από κανέναν αρμόδιο ή αναρμόδιο να αλλάξει αυτή η κατάσταση .

Ως επαγγελματία όμως, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία πρώτης γραμμής, τρομάζω στην ιδέα τι θα γίνει, πως θα αντιδράσουμε, όταν θα λάβουμε σήμα για περιστατικό με ένοπλο άτομο εντός σχολικού συγκροτήματος .

Μπορεί κάποιοι να σοκάρονται ή να θεωρήσουν ότι αυτό στην Ελλάδα δεν θα γίνει, όμως επειδή αντιγράφουμε πιστά όλα τα αρνητικά των Αμερικάνων είναι νομοτελειακό ότι κάποια στιγμή θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και τέτοια επεισόδια . Τα σημάδια πάντως υπάρχουν, ελπίζω ότι οι αρμόδιοι τα λαμβάνουν»