Ορθοπεταλιές στην ΕΛ.ΑΣ- Περιπολίες Αστυνομικών με ποδήλατα.

Παρουσίαση στη ΔΕΘ στο περίπτερο της Αστυνομίας για τη νέα ομάδα της ΕΛ.ΑΣ, της νέας ομάδας της Αστυνομίας, αστυνομικοί με ποδήλατα.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται η πρόθεση για τη δημιουργία μίας Αστυνομικης ομάδας με ποδήλατα, συμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” πλέον φαίνεται πως όλα είναι έτοιμα και οι ποδηλατάδες αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους.

Ο εξοπλισμός τους
Οι αστυνομικοί θα διαθέτουν:
– ηλεκτροκίνητα ποδήλατα
– η στολή τους θα περιλαμβάνει κοντομάνικη μπλούζα και βερμούδα, κράνος ποδηλάτου και γάντια, χωρίς όμως προς το παρόν να προβλέπεται και αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Εως τώρα είναι διαθέσιμα μόλις 15 ποδήλατα. Οι μονάδες θα στελεχωθούν από άνδρες και γυναίκες που θα μιλούν ξένες γλώσσες (καθώς θα έρχονται σε επαφή με τουρίστες άλλων χωρών)

Πιλοτικά
Ο νέος θεσμός θα λειτουργήσει πιλοτικά σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά κέντρα και πεζόδρομους εμπορικής δραστηριότητας στην Αθήνα (Ακρόπολη-Πλάκα-Μοναστηράκι), στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο, στα Χανιά και το Ναύπλιο, όπου η πρόσβαση συμβατικών εποχούμενων περιπολιών δυσχεραίνει την προληπτική Αστυνόμευση.

Πηγή

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport