Όρχος ΑΔ Πειραιά: Η ΕΛΑΣ στοιβάζει κάτω από την ετοιμόρροπη γέφυρα τροχοφόρα και υπηρεσιακό εξοπλισμό

Κάτων από γέφυρα υπό κατάρρευη η στέγαση του ορχου της ΔΙΑΣ Πειραιά.

Το τμήμα κάτω από τη γέφυρα, που οδηγεί στον περιφερειακό του Πειραιά και στην πύλη Ε1 του λιμανιού, κοντά στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Αρχηγείο ΛΣ και το Υπουργείο Ναυτιλία, “μοιράζεται” στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ και στο χώρο που έχει διατεθεί με χρήση όρχου στη ΔΑ Πειραία (φωτο*) , για στάθμευση των υπηρεσιακών και ιδιωτικών τους μέσων – ΜΟΤΑ και ΙΧΕ – οι υπηρετούντες Αστυνομικοί.

Με μια -όχι και τόσο παρατηρητική- ματία, διακρίνεται η επικινδυνότα της γέφυρας η οποία είναι στα όρια κατάρρευσης -και κρίνεται ετοιμόρροπη -και χωρίς γνώσεις μηχανολόγου μηχανικού. Περίπου 120 μηχανές και 25 περιπολικά, βρίσκονται σταθμευμένα στο χώρο και καθημερινά ενστολοι μεταβαίνουν για παραλαβή οχημάτων και δικύκλων κατά την ανάληψη και λήξη της υπηρεσίας.

Συμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr επισημαίνεται ότι αν “..από τότε που έκλεισε ο όρχος Πειραιά, μεταφέραμε τα μέσα της υπηρεσίας στον περιφραγμένο χώρο. Ακούστηκε ότι μάλλον θα φύγουμε. Γίνονται συντονισμένες ενέργειες, λέει, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να αναφερθεί σε πραγματικό χρόνο και χώρο. Μόνο όταν αρχίσει να πέφτει η γέφυρα στα κεφάλια μας, τότε ίσως ενδιαφερθούν για μετεγκατάσταση και διάθεση χώρου για τις υπηρεσιακές ανάγκες του όχρου. Μεχρι τότε παραμένουμε ως έχει και ελπίζουμε..” –