Ομόνοια: Υπαρχιφύλακας εκτός υπηρεσίας, συνέλαβε δράστη αιματηρής επίθεσης σε συμπλοκή

Βρέθηκε αυτόπτης μάρτυρας σε επεισόδιο με το δράστη να καταφέρει χτυπήματα με μαχαίρι σε άνδρα με τον οποίο είχε φραστικό επεισόδιο, Υπαρχιφύλακας της Ασφάλειας Αττικής και προχώρησε σε σύλληψη.

Ο Υπαρχιφύλακας του ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (17/10-13.45) βρέθηκε με τη μηχανή του, στην Ομόνοια. Διερχόμενος από τη συμβολή της 3ης Σεπτεμβρίου με την οδό Καποδιστρίου, αντιλήφθηκε επεισόδιο μεταξύ δύο ανδρών στη μέση του δρόμου, και πριν προλάβει να αντιδράσεις, είδε το δράστη με μαχαίρι που κατείχε, να τραυματίζει τον άνδρα με τον οποίο νωρίτερα είχε διαπληκτιστεί.  Αν και τραυματισμένο το θύμα, προσπάθησε να αποφύγει- με ό,τι δυνάμεις του είχαν απομείνει- τα χτυπήματα από το μαχαίρι του δράστης.

Ο Υπαρχιφύλακας σε έντονο ύφος γνωστοποίησε την ιδιότητά του με την απειλή του υπηρεσικού του όπλου και κάλεσε το δράστη να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί. Στο σημείο είχε προσεγγίσει και  πλήρωμα της ΔΙΑΣ (103-4) που  ενήργησε  σε χειροπέδηση του δράστη.

Με σταθμό της ΑΔ οι εμπελκόμενοι στο επεισόδιο μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Ομονοίας, ενώ διασώστες του ΕΚΑΒ, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο θύμα.
Προανάκριση διενεργεί το ΤΑ Ομονοία, ενώ σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των δύο ανδρών για τα κατα περίπτωση αδικήματα, της  ληστείας, της παράβασης του Νόμου περί όπλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και του Νόμου περί ναρκωτικών. Οι δύο άνδες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Για τον Υπαρχιφύλακα της ΕΛΑΣ, είναι το δεύτερο περιστατικό που επιλαμβάνεται εκτός υπηρεσίας, σε λιγότερο από 6μήνες και προβαίνει σε επ’αυτοφόρω σύλληψη του δράστη.