“Όλοι μας είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του κορονοϊου, συνάδελφε!” “

Άποψη Αστυνομικού – αναγνώστη του NantiaReport.gr αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνει το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ στους ελέγχους που ενεργούν σε πολίτες

“Εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας και πάλι η Αστυνομία. Πρώτη ημέρα εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Έλεγχοι στην τηλεόραση, από το πρωί. Δημοσιογράφοι σε μπλόκα, Αστυνομικοί σε ελέγχους, πολίτες σε κίνηση. Επίδειξη εγγράφων προς βεβαίωση της άδειας για κατ εξαίρεση μετακίνηση. Και οι παραβάσεις ξεκινούν από τον ενεργούντα τον έλεγχο. Χωρίς γάντια, χωρίς μάσκα, γυαλιά προστασία προσώπου, σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου.

Ελάχιστοι πολίτες με ατομική προστασία -μασκα γαντια – Ο πολίτης πιάνει το κινητό, το έγγραφο , τα δικαιολογητικά ωστε να αιτιολογήσει την μετακίνησή του. Ο Αστυνομικός πιάνει τα έγγραφα και διαπιστώνει παράβαση. Βεβαιώνει το διοικητικό πρόστιμο σε έντυπο -μπλοκ Τροχαία. Επιδίδει την κλήση στον παραβάτη και αποχωρεί . Επόμενος έλεγχος . Συναλλαγές χέρι με χέρι, χωρίς προστασία.

Δεν είναι τα 150 ευρώ. Ούτε το πρόστιμο για όποιον δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο. Αρχικά να προστατέψει τον εαυτό του ο Αστυνομικός που ενεργεί τους ελέγχους- ανεξάρτητα από τις ενέργειες της Υπηρεσίας της πολιτείας κ.ο.κ Ατομική ευθύνη, πρωτίστως από τους Αστυνομικούς, γιατί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, προϋποθέτει την ατομική υγεία, για να τηρούνται τα αυτονόητα. Για να μη χρειαστεί και στην Ελλάδα να φτάσει το προσωπικό στις δομές υγείας, να επιλέγουν ποιος θα ζήσει! Όλοι μας είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του κορονοϊου, κι εμείς περισσότερο, συνάδελφε!”