“Ολοι μας απολαμβάνουμε την οποια εθνική και κοινωνική ασφάλεια επειδή κάποιοι “τρέχουν” ασταμάτητα”

Αποψη Αστυνομικού* για το επίδομα Υπηρεσίας ως “επικίνδυνο και ανθυγιεινό”  και την έκτακτη οικονομική παροχής στο ένστολο προσωπικό

“Μετά από ανάγνωση των περισσοτερων γραφομενων σχετικά με το επίδομα αναγνώρισης του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό καθώς και με το έκτακτο οικονομικό βοήθημα θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ τις σκέψεις μου.

Αδιαμφισβητητα η κοινωνία (και όλοι εμείς, αφού αποτελούμε μέρος αυτής) χρωστούμε πάρα πολλά σε πάρα πολλούς συναδέλφους. Ολοι μας απολαμβάνουμε την οποια εθνική και κοινωνική ασφάλεια επειδή κάποιοι “τρέχουν” ασταμάτητα.
ΕΒΡΟΣ: Χωρις σχόλια αφού μάθαμε όλοι μας τι και ποιοι έβαλαν πλάτη. ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΤΔΜ, ΔΑΔ, ΕΚΑΜ και συνάδερφοι από διάφορες αλλες υπηρεσίες!!!
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Πάλι οι ανωτέρω!!!
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ: Πάλι οι ανωτέρω, συν οι ατελείωτες ώρες (μέρα και νύχτα) υπηρεσίας από συναδέλφους της Ασφάλειας (Ναρκωτικών, ΤΕΖ, ΤΕΙ,κτλ).
Η προσφορά τους αδιαμφισβήτητη.

Δεν μπορεί κανένας όμως να μην αναγνωρισει και την προσφορά των στελεχών των γραφείων. Και για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι όσοι είναι έξω δεν ειναι επαγγελματίες, καθώς και όσοι είναι στα γραφεία.
Η ταπεινή μου άποψη είναι πως ο χαρακτηρισμός του επαγγέλματος μας ( με ότι αυτό συνεπάγεται) ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό πρέπει να ισχύει για όλους. Τωρα αν κάποιοι αποδίδουν η οχι στην υπηρεσία που υπηρετούν, υπάρχουν επικεφαλής και διοίκηση οι οποίοι θα κρίνουν (καλώς η κακώς δεν βλέπω άλλο τρόπο)

Προτείνω επίσης να υπάρχει ένα επίδομα μαχιμοτητας το οποίο να λαμβάνουν οι εκτελουντες εξωτερικές υπηρεσίες, μέρος του οποίου να λαμβάνουν και όσοι συνάδελφοι από τα γραφεία διατάσσονται να εκτελέσουν κι αυτοί εξωτερικές υπηρεσίες. Και για να ολοκληρώσω την πρόταση μου, θεωρώ πως όποιος συνάδελφος αναγκαστεί, ένεκα τραυματισμού του εν ώρα υπηρεσιας, να υπηρετεί σε γραφείο να λαμβάνει το επίδομα μαχιμοτητας έως την ώρα σύνταξης του.

ΥΓ.Ενδεχομενως να αδικηθουν κάποιοι όμως από κάπου θα πρέπει να αρχίσουμε. Δειτε τι έγινε με την καταβολή των νυχτερινών”.

Ζαχαριάδης Ιάκωβος
Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ.
Μέλος ΑΣΠΑ