“Όλη η ντροπή της αστυνομίας σε ένα πρόσωπο”

Μετά την απόφαση προφυλάκισης για τον απότακτο της ΕΛΑΣ, ο Υπαστυνόμος Μιχάλης Λώλης, αναφέρεται στις πράξεις που του αποδίδονται και κρίθηκε από την Ανάκριση η ποινική του μεταχείριση

Αναφέρει ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ «Η ντροπή δε πρέπει να κρύβεται και εδώ βλέπουμε όλη τη ντροπή της Αστυνομίας σε ένα πρόσωπο μαζεμένη και έχει όνομα Δημήτρης Μπουγιούκος. Γνωστός μπάτσος, ακροδεξιός, εθνικιστής, ρατσιστής, μισογύνης, σεξιστής. Περιορίζομαι στους χαρακτηρισμούς καθώς συντρέχει το τεκμήριο αθωότητας.

Για αυτούς να ντρέπεστε κύριοι συνάδελφοι ώστε να μπει ένα τέλος στην κακώς εννούμενη συναδελφική αλληλεγγύη ενός δήθεν άρρηκτα ενωμένου Σώματος. Απαράδεκτη η σιωπή στην Αστυνομία ενώ θα έπρεπε πρώτοι εμείς να φωνάξουμε ΝΤΡΟΠΗ. Όπως φωνάζουμε όταν ένας συναδλεφος που έκανε απλά καλά και αποτελεσματικά τη δουλειά του και τον αναγάγουμε σε ήρωα.

Αλλά όμως ο Έλληνας Αστυνομικός αντιλαμβάνεται με όρους μάχης την καταστολή της εγκληματικότητας, δέχεται ότι το επάγγελμα του, επειδή ενέχει υψηλές πιθανότητες τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου, είναι ηρωικό και μάχεται για να διαφυλάξει τη φήμη και το κύρος της Αστυνομίας. Η υπερτίμηση αυτή οδηγεί σε ανοχή στην αυθαιρεσία και τη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πλαίσιο μια κακώς εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης και ενός άρρηκτα ενωμένου Σώματος. Σημαντικό ρόλο στη ταυτότητα του Αστυνομικού παίζει η «αυτοεικόνα» του, αφού θεωρεί πως έχει κάποια εξουσία και νιώθει έντονα πως διαφέρει από τους απλούς πολίτες, με αποτέλεσμα κάποιοι Αστυνομικοί να αυθαίρετουν και να φτάνουν σε ακραίες εγκληματικές συμπεριφορές.

Το προφίλ του συγκεκριμένου φερόμενου δράστη – Αστυνομικού δυστυχώς δε διαφέρει πολύ από άλλους».