Οι Τούρκοι “σβήνουν τα φώτα” στο Αιγαίο και “ψάχνουν το ατύχημα”|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Οι Τούρκοι έχουν κυριολεκτικά … σβήσει τα φώτα στο Αιγαίο και δείχνουν να μην υπολογίζουν τίποτα. Ακόμη και τις ανθρώπινες ζωές. Οι νύχτες στο Αιγαίο είναι πλέον θρίλερ και πολλά περιστατικά το επιβεβαιώνουν.

image

Στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ΥΕΘΑ με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ.Στόλντεμπεργκ, ο Πάνος Καμμένος το είπε καθαρά: “Η συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο θα οδηγήσει σε ατύχημα,μ΄ ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει στη περιοχή”! Η προειδοποίηση δεν έγινε τυχαία,ούτε αποτελούσε αποτέλεσμα υπερβολικής ανησυχίας του ΥΕΘΑ.
Οι Τούρκοι …παίζουν με τους διακόπτες στο Αιγαίο ανεβάζοντας δραματικά τις πιθανότητες ενός ατυχήματος μέσα στη νύχτα. Τρεις ενδεικτικές περιπτώσεις αποδεικνύουν ότι η Άγκυρα επιδιώκει κλιμάκωση ακόμη και μέσω ατυχήματος:
•Σε νυχτερινή αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, οι Τούρκοι χειριστές έσβησαν τα φώτα ακόμη και από τις πτέρυγες του αεροσκάφους! Οι Έλληνες πιλότοι έχουν την εμπειρία και τις ικανότητες να τους αναχαιτίζουν ακόμη κι έτσι,ωστόσο η επικινδυνότητα της αερομαχίας αυξάνεται σημαντικά με την συμπεριφορά των Τούρκων.
•Τουρκικό πολεμικό πλοίο πέρασε “ξυστά” από Ολλανδικό πολεμικό πλοίο της νατοϊκής δύναμης SNMG2 που περιπολούσε στο βορειοανατολικό Αιγαίο! Οι Ολλανδοί δεν πίστευαν ότι το τουρκικό πολεμικό είχε…συσκότιση και ανέφεραν το περιστατικό στο ΝΑΤΟ.
•Άλλο πολεμικό πλοίο των Τούρκων χρησιμοποίησε “φωτισμό παραλλαγής” για να παραπλανήσει νατοϊκά σκάφη για το μέγεθός του. Επίσης επικίνδυνη ενέργεια μέσα στη νύχτα ,σε μια περιοχή του Αιγαίου όπου πλέουν πολλά πολεμικά πλοία.
Αυτές οι επικίνδυνες συμπεριφορές των Τούρκων έχουν καταγραφεί από το ΝΑΤΟ, το οποίο όμως εξακολουθεί να ασπάζεται την τακτική του Πόντιου Πιλάτου και να μην “τραβά το αυτί” των Τούρκων.
Οι επικίνδυνες ακροβασίες των Τούρκων προστίθενται στις μαζικές και έντονες προκλήσεις που εκδηλώνονται τις τελευταίες εβδομάδες με επίκεντρο τις Οινούσσες και τη νησίδα Παναγιά ,Πασάς κάτα τους Τούρκους. Η νησίδα περιλαμβάνεται στη λίστα των “γκρίζων νησιών και νησίδων” που από το 1996 και την κρίση των Ιμίων έχει παρουσιάσει η Άγκυρα.
Στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός για την συμπεριφορά των Τούρκων η οποία είναι σε κάθε περίπτωση άκρως επιθετική. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι ακόμη και οι ακτοφυλακίδες της τουρκικής ακτοφυλακής κάθε φορά που ελληνικό σκάφος τις προσεγγίζει για να τις διώξει από τα ελληνικά ύδατα ,όχι απλά “αποκαλύπτουν” όπλα, αλλά τα στρέφουν κατά των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων.
Η πρόθεσή τους να κλιμακώσουν την ένταση στο Αιγαίο είναι εμφανέστατη και αυτός είναι ο κύριος λόγος της ελληνικής επιμονής στην λεγόμενη “στρατηγική ψυχραιμία”. Επιτελείς που έχουν την ευθύνη παρακολούθησης και διαχείρισης της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, υποστηρίζουν , ότι “είναι πολύ εύκολο να αρχίσουμε τις προειδοποιητικές βολές μερικες γυάρδες μακρυά από την πλώρη των τουρκικών σκαφών,αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε τη χάρη στην Άγκυρα ,να της προσφέρουμε την κρίση που ζητά. Τους αναχαιτίζουμε, τους διώχνουμε από τα χωρικά ύδατα ,τους εγκλωβίζουμε στα ραντάρ μας και τους δίνουμε να καταλάβουν ότι όπου κι αν πάνε ,ότι κι αν κάνουν θα βρίσκουν απέναντί τους ελληνικές δυνάμεις”.

_________
*Militaire.gr