Οι «επαγγελματίες μπαχαλάκηδες» σε προσυνεννόηση κανόνιζαν τα επεισόδια|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Η ομάδα των.. «μπαχαλάκηδων» συνελήφθη από τις συνακροάσεις της ΕΛΑΣ. Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι μεταξύ των μελών για την οργάνωση επεισοδίων.

image

Συνομιλίες που  έχουν καταγραφεί στις νόμιμες συνακροάσεις και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, μεταξύ των «επαγγελματιών μπαχαλάκηδων» που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής -μεταξύ άλλων αδικημάτων- για επιθέσεις στα Εξάρχεια, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, σε γήπεδα και σε πορείες.
Οι 5 συλληφθέντες, οι συνεργοί των οποίων αναζητούνται- συνολικά 24 άτομα-, οργανωμένα και με “φερτά υλικά” συμμετείχαν σε επεισόδια στην Αττική. Η Ασφάλεια ερευνά, σύμφωνα με πληροφορίες τη συμμετοχή τους και σε άλλες καταδρομικές ενέργειες- στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, τις επιθέσεις στο Γιάνη Βαρουφάκη, τον Πάνο Σκουρλέτη και Βασίλη Οικονόμου σε καταστήματα εστίασης των Εξαρχείων.

Η έρευνα της Αστυνομίας, για τη δράση τους ξεκίνησε μετά την επίθεση με μολότοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 15 Ιουνίου 2015, με αποτέλεσμα τον εμπρησμό ενός βαν της ΕΡΤ. Οι αστυνομικοί έκαναν σάρωση και κατέγραψαν τα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούσαν κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή της επίθεσης προσδιορίστηκαν τα κινητά τηλέφωνα ορισμένων από τους συμμετέχοντες στην επίθεση και απο άρση απορρήτου από “ομοκεντρες επικοινωνίες” προέκυψαν οι 24 “μπαχαλάκηδες”.

Άνδρας Α: Κέντρο; Ρε φίλε μας γ… Μας κάνανε μήνυση και κρυβόμασταν, είχαμε θέματα σήμερα.

Άνδρας Β: Γιατί;
Άνδρας Α: Κάτι. Χτυπήσαμε κάτι μ… Καληνύχτα. Να σου πω.
Η συζήτηση κατά γράφεται την παραμονή επεισοδίων στα οποια συμμετείχαν οι νεαροι “μπαχαλάκηδες”, μετά το τέλος πορείας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας (03/12 2015).
Α: Είναι φουλ μπάτσους τα Εξάρχεια, φίλε. 
Β: Στα Εξάρχεια είμαι, ξέρω τι γίνεται. 
Α: Με ποιον είσαι κάτω; 
Β: Με τον Ιππο είμαι εδώ, είναι και ο Πάντσο. 
Α: Θα κατέβει αύριο, πες του; Για πορεία σου λέω. 
Β: Θα δούμε, ρε φίλε, γιατί άμα είναι, μπορεί να είμαστε όλοι κέντρο, γιατί λέει ότι θα βάλουνε τέσσερις διμοιρίες, ρε φίλε, πάνω στην πλατεία. 
Αυτά έλεγαν στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες οι συνολικά 24 νεαροί συλληφθέντες. Σε άλλη επικοινωνία μεταξύ τους, στη διάρκεια επεισοδίων αναφέρουν,

Άνδρας Β: Εδώ πέρα είναι εμπόλεμη ζώνη ρε φίλε.

Άνδρας Α: Γιατί;

Άνδρας Β: Εγώ είμαι κλεισμένος σε ένα μαγαζί, έξω γύρω κάνουνε μπάχαλα, ξέρω γω. Τώρα μπροστά μου, απέναντι μου έχει ΜΑΤ φαντάσου.

Άνδρας Α: Α να σου πω ρε αστέρι. Τα καψούλια.. Μιλήσαμε;
Άνδρας Β: Τα χουμε πάρει εμείς
Άνδρας Α: Ωραία. Αύριο θα κατέβουμε.. ε;
Άνδρας Β: Ε, θα κάνουμε μία βόλτα, μήπως βρούμε και καμία μάσκα, ξέρεις, γιατί εγώ πήρα μάσκα. Έχεις πάρει μάσκα;
Άνδρας Α: Τι μάσκα;

Άνδρας Β: Αντιασφυξιογόνο.

Άνδρας Α: Όχι δεν έχω πάρει

Άνδρας Β: Α εγώ έχω πάρει μία αλλά να κάνουμε έτσι, να κάνουμε μία βόλτα έτσι αύριο στην απεργία να “ψειρίσουμε” (κλεψουμε) κανέναν δημοσιογράφο.

Άνδρας Α: Δεν πήγα αυτές τις ημέρες Εξάρχεια και δεν έδωσα στον… τάλιρο. Παίζει να μην μου έχει πάρει καψούλια

Άνδρας Β: Ναι

Άνδρας Α: Εγώ άκου να δεις έχω 24. Σίγουρα θα έχει και ο *** Τα 24 είναι €2,5

Άνδρας Β: Εντάξει αύριο δεν τα χρειάζεσαι ρε. Για την Κυριακή.

Άνδρας Α: Ε και για αύριο. Δεν θα γίνει ;

Άνδρας Β: Ε αύριο δεν θα κάνουμε και τίποτα.

Άνδρας Α: Εγώ θέλω και καψούλια, χωρίς πλάκα ρε φίλε. Βρες και ‘συ, γιατί τα χρειάζομαι. Παίζει ο Ατρόμητος. Θα έρθεις και συ;

Άνδρας Β: Με τα στυλό να γλεντήσουμε

Άνδρας Α: Σιγά ρε βλάκα, θα τα ρίξεις εκεί ρε βλάκα; Κράτα τα για 6η Δεκέμβρη ρε ηλίθιε.

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι, είναι κάτοικοι Περιστερίου και μέλη συνδέσμου οπαδών του Ατρόμητου με την επωνυμία «Fentagin», όπως προκύπτει από την έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας.
Σε άλλη επικοινωνία μεταξύ τους, στη διάρκεια επεισοδίων μετά τη λήξη αγώνα ποδοσφαίρου του Ατρόμητου, συζητάνε μεταξύ τους,
Α: Καλέσανε μπάτσους… 
Β: Και πού είσαι τώρα; 
Α: Κλειδωμένοι στον σύνδεσμο μέσα. 

Η Ασφάλεια Αττικής, έχει ταυτοποιήσει τους δράστες -μέχρι στιγμής – σε συνολικά 11 περιπτώσεις.