“Οι διαρρήκτες μπήκαν από το παραθυράκι του μπάνιου.Δεν ενοχλήθηκα ιδιαίτερα. Οπως ακριβώς με τους σεισμούς, έμαθα να ζω και με τις κλοπές”

Με την καθημερινή καταγραφή σε περιστατικά εγκληματικότητας να αυξάνονται, πολίτες καθημερινά βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να δηλώνουν.. “θύμα διάρρηξης”

Η δημοσιογράφο Λασκαρίνα Γερασίμου, βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση, ως θύμα διάρρηξης καθώς διαρρήκτες παραβίασαν παράθυρο και βρέθηκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος της στην Αθήνα.  Η ίδια είχε βρεθεί και στο παρελθόν στην ίδια δυσάρεστη κατάσταση με τους διαρρήκτες να της κλέβουν ό,τι βρήκαν στο διαμέρισμα.

“Aυτή τη φορά οι διαρρήκτες μπήκαν από το παραθυράκι του μπάνιου που βλέπει στο πίσω μπαλκόνι του σπιτιού μου στην Αθήνα. Υπήρξαν οφέλη και ζημιές. Στα οφέλη περιλαμβάνονται το γεγονός ότι δεν ήταν άνθρωπος στο σπίτι. Επίσης ότι δεν βρήκαν τίποτα να κλέψουν (τα είχαν πάρει πέρσι οι προηγούμενοι). Στις ζημιές το ανακάτεμα των πραγμάτων και ρούχων και η αντικατάσταση του παραθύρου. Δεν ενοχλήθηκα ιδιαίτερα. Οπως ακριβώς με τους σεισμούς, έμαθα να ζω και με τις κλοπές. Αθήνα, αγαπημένη πόλη.”

Την προσωπική βιωματική της εμπειρία,  ωστόσο, βρήκαν να παραθέτουν και άλλοι πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση του θύματος διάρρηξης.

BlurImage_31-10-2017-2-16-41

“…και στην Κερκυρα δεν παμε πισω μου εκλεωαν ολα τα κοσμηματα το ευτυχημα εκεινη την μερα ειχα παρει τα παιδια μαζι μου μολις ειχαν κλεισει τα σχολεια!!!!Θα περασει και αυτο!!!!” σχολιάζει άλλη γυναίκα.

BlurImage_31-10-2017-2-16-12

 Ενώ η εμπειρία που βίωσε με την οικογένειά της, άλλη πολίτιδα, μέσα στο σπίτι τους, αναδεικνύει την έκταση του προβλήματος της αυξανόμενης εγκληματικότητας.

“..για σκέψου εμένα που μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα και μας ακινητοποίησαν με κατσαβίδι.. Και το σπίτι άνω κάτω και τα χρυσαφικά ότι είχαν απομείνει από τους προηγούμενους, και την κάρτα ΤΟ Υ ΑΤΜ και τα σήκωσαν όλα.. “

BlurImage_31-10-2017-2-18-48

Ενώ ενημερωμένος πολίτης, επαναφέρει την “ταξη” καθώς σημειώνει, “..κι εγώ άκουσα τον κ.Τόσκα και δεν ανησυχώ πια καθόλου “..

..γιατί άλλο η στατιστική καταγραφή των περιστατικών από την καθημερινότητα του πολίτη που βρίσκεται θύμα κλοπών και διαρρήξεων στην πραγματική καθημερινότητα του…