Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ράμπα των ΑμεΑ

Είναι κάποιες πράξεις μας, που είναι ιδιαίτερα δεικτικές για τον τρόπο που σκεφτόμαστε και τον τρόπο που πολιτευόμαστε εν γένει.

Δεν έχουν περάσει και πολλές ημέρες από τον σάλο που προκλήθηκε από την τοποθέτηση έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, αστυνομική σκοπιά για λόγους ασφαλείας. Του κόμματος βέβαια.

Φυσικά χωρίς να νοιάζονται για την ασφάλεια των πολιτών και μάλιστα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως τα ΑμεΑ μιας και την σκοπιά την τοποθέτησαν πάνω στην διάβαση αναπήρων.

«Απαράδεκτη κίνηση», δήλωσαν οι σύλλογοι ατόμων με αναπηρία.

«Υπεύθυνη η αστυνομία», δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο κόμμα της αριστεράς που έγινε κυβέρνηση. Τώρα γιατί κανένας από όλους από αυτούς που σήμερα «φωνάζουν» για την εκκένωση των καταλήψεων δεν το είδε το λάθος και δεν διαμαρτυρήθηκε , είναι αυτονόητη η απάντηση.

Αλλά όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος. Το θέμα είναι τι κάνεις να το διορθώσεις.

Φυσικά αν νόμιζε κανείς ότι η «για πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση θα έπραττε ό, τι ο μέσος νους και απλά θα μετέφερε την σκοπιά, λίγο πιο Αριστερά πάντα, να μην είναι πάνω στην ράμπα, «πλανάται πλάνην οικτράν».

Οι διαβάσεις για τα άτομα με αναπηρία όπως όλοι γνωρίζουμε είναι δύο ,απέναντι η μια στην άλλη ,στην κάθε πλευρά του πεζοδρομίου. Πήγαν λοιπόν τα «σαΐνια» και μπάζωσαν την απέναντι , να μην φαίνετε ότι υπήρξε ποτέ διάβαση αναπήρων..

Απλή σκέψη. Ο κόσμος, σου λέει, ξέχασε χιλιάδες προεκλογικές υποσχέσεις, ξέχασε μνημόνια ,ξέχασε capital control, ξέχασε Βαρουφάκη ΜΙΑ ΡΑΜΠΑ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ.

____________

* thecaller.gr