Ο «Νουρέγεφ» πίσω από τον Αρτέμη Σώρρα

Από τους «Νεφελίμ» στις ρυθμίσεις της Εφορίας και της… κυκλοφορίας αστυνομικός φρουρός του Σώρρα. Ο «Νουρέ-γεφ» που ξεχρεωνει την ΕΛ.ΑΣ

Ο Αρτέμης Σώρρας έχει στο πλευρό του τον «Νουρέγεφ» της ΕΛ.ΑΣ. Ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας και επίδοξος «σωτήρας» της Ελλάδας με τα υποτιθέμενα 600 δισ. ευρώ έχει μόνιμο συνοδό από την Αστυνομία, ο οποίος εμφανίζεται στο Facebook με το όνομα του διάσημου χορευτή.

Εξυμνεί διαρκώς τον άνθρωπο για τον οποίο είναι βέβαιος ότι θα «ξεχρεώσει» την Ελλάδα και οικτίρει όποιον τον αμφισβητεί.

Μια νέα ιδιότυπη περίπτωση αστυνομικού που έχει προκαλέσει προβληματισμό στην ηγεσία του Σώματος. Ανώτατα στελέχη διαπίστωσαν – χωρίς να δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε – πως ένα άτομο που εικονιζόταν μονίμως ως αγέρωχος φρουρός στο πλευρό του κ. Σώρρα δεν ήταν σωματοφύλακας αλλά αστυνομικός. Ηταν τροχονόμος σε περιφερειακή υπηρεσία της Αθήνας και προ μερικών ετών αποσπάστηκε στη Διεύθυνση Επισήμων, όπου αρχικά συμμετείχε στη φρούρηση «κρίσιμης» πρεσβείας χώρας από τη Μέση Ανατολή. Ωστόσο τότε υπήρχαν πληροφορίες ότι άρχισε να αναφέρει στους διπλωμάτες και σε άλλους υπαλλήλους διάφορα περί «Νεφελίμ», «Ελοχίμ» και άλλα ιδιόρρυθμα. Μετατέθηκε στη φρούρηση άλλων διπλωματών.

Μετά τον εντοπισμό του στο πλευρό του κ. Σώρρα ερεύνησαν και το προφίλ του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου παρουσιάζεται ως «Panos Nureyev» με τόπο διαμονής τη Μόσχα και τόπο καταγωγής τη Λίμα του Περού. Μιλάει για «οριστικό ξεχρέωμα» και «διευθέτηση οφειλών στην Εφορία» μέσω των λογαριασμών του Σώρρα και για άλλα σχετικά με τους «προδότες έλληνες πολιτικούς», το «μεγαλείο» της «Ελλήνων Συνελεύσεως» κ.λπ.
Ορισμένοι από τους διαδικτυακούς «φίλους» και συνομιλητές του μνημονεύθηκαν μάλιστα στην πρόσφατη υπόθεση της δολοφονίας ψυχολόγου στη Λαμία. Κατόπιν όλων αυτών, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να τον μεταθέσει εκ νέου σε υπηρεσία της Τροχαίας.

__________

ΒΗΜΑ