Ο Mr.”Ριχάρδος” …στον Κορυδαλλό- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κλεπταποδόχων χρυσού

Επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού ακολούθησε τη σύλληψη “μπουκαδόρων” και κλεπταποδόχων συνεργών τους, από κλιμάκιο της Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Για περισσότερες από τρείς ώρες (27/11-06.00πμ 09.00πμ) Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου και ενισχυτική από άλλες Υπηρεσίες, πραγματοποίησαν μεχρι στιγμήε- 91συλλήψεις μεταξύ των οποίων και αλλοδαποί.

Αστυνομικός μεταξύ των συλληφθέντων μελών του κυκλώματος

Μεταξύ των συλληφθέντων, ο γνωστος ενεχυροδανειστής, Mr. “Ριχάρδος” ιδιοκτήτης 44ων καταστημάτων ανά την Ελλάδα εν στην Πορτογαλία και αντίστοιχα στην Ισπανία,καθώς αγόραζε «τα κοσμήματα σαν κόσμημα και όχι σαν χρυσό». Συνελήφθησαν επίσης Τούρκος αρμενικής καταγωγής, Σύρος σύνδεσμος με την Κωνσταντινούπολη, ομογενής πυγμάχος από τη Ρωσία, με τα μέλη του κυκλώματος να αποκομίζουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σε πλάκες χρυσού, με την έρευνα να ερευνά τα προϊόντα κλοπής

Την διερεύνηση της υπόθεσης, τους τελευταίους τέσσερις μήνες είχε αναλάβει το Τμήμα Αμαρουσίου με τους Αστυνομικούς να προβαίνουν με Εισαγγελική παραγγελία σε συλλήψεις. Πρόκειται για την Υπηρεσία που πριν από σχεδόν μισό χρόνο είχε εξαργυρώσει την υπόθεση της Μαφίας των Ρομά, στην κατοχή των οποίωνείχε κατασχεθεί μεγάλη ποσότητα χρυσού.

Περισσότεροι απο 150 Αστυνομικοί -ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ και διμοιρίες συμμετείχαν σε 15έρευνες στο Βόλο και τη ΘΣΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Δικαστικές πηγές, στον 51άχρονο ενεχυροδανειστή Δημήτρη Ριχάρδο Μυλωνά, αποδίδεται ο ρόλος του κλεπταποδόχου ενώ και αλλά ενεχυροδανειστήρια εξετάζονται για πιθανή εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Αλ.Τσίπρας: «Είχε ξεζουμίσει δεκάδες χιλιάδες πολίτες μέσα στην κρίση»

Στη  εξάρθρωση της σπείρας αναφέρθηκε στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συνεχάρη την ΕΛ.ΑΣ αποδίδοντας σε «μεγάλη επιτυχία» την επιχείρηση.

«Αναφέρομαι στο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που είδαν τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται και να είναι σε απελπισία και προσπάθησαν να βρουν δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κακουργηματική λαθρεμπορία, κατά περίπτωση.

Η έρευνα των Αστυνομικών βρίσκεται σε εξέλιξη.