“Ο Μητσοτάκης κρύβεται”- Απαντήσεις για δημοσιεύματα σχετικά με παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξηγήσεις από την Κυβέρνηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δημοσίευμα,  σύμφωνα με το οποίο από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούνται «ανήλικα προσφυγόπουλα, δημοσιογράφοι και δικηγόροι έως δημόσιοι υπάλληλοι και αντιεμβολιαστές»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «Από χθες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν έχει απαντήσει τίποτα για τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και πως «η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί απλούς πολίτες και ενημερώνει για τις κινήσεις τους τον ίδιο τον πρωθυπουργό εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη».

«Μάθαμε ακόμα ότι δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι και δημοσιογράφοι έχουν μπει στο στόχαστρο της αδίστακτης παρέας του κ. Μητσοτάκη που κυβερνά τον τόπο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά «άμεσα απαντήσεις» στα «όσα αποκαλύφθηκαν».

«Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί είχε τέτοιο άγχος να αλλάξει τον νόμο και να διορίσει ως διοικητή της ΕΥΠ έναν κολλητό του, χωρίς καν πτυχίο», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι έβαλε «έναν αχυράνθρωπο διοικητή της ΕΥΠ για τις βρώμικες δουλειές», «κάποιον που να μην έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό μπροστά στον σεβασμό στοιχειωδών πολιτικών δικαιωμάτων. Κάποιον που να αναγνωρίζει ότι ο Καίσαρας-Μητσοτάκης βρίσκεται πάνω από τους Θεσμούς της Δημοκρατίας».

«Το καθεστώς Μητσοτάκη φαίνεται ότι ακουμπάει το σύνολο της δημόσιας ζωής: έλεγχος της ενημέρωσης, απευθείας αναθέσεις και προφανώς όξυνση της καταστολής», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.