Ο “Κόκκινος” Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, χειροδίκησε σε Αστυνομικό της ΔΡΑΣΗ και απελευθέρωσε τον κρατούμενο (video)

Την κράτηση του Υπαστυνόμου της ΕΛ.ΑΣ διέταξε ο Εισαγγελέας καθώς ενημερώθηκε για την υπόθεση και τον παρέπεμψε στο αυτόφωρο.

Η ΔΡΑΣΗ έχει προχωρήσει στη σύλληψη (09/07) κουκουλοφόρου για επίθεση σε βάρος Αστυνομικού και Υπαστυνομος της ΕΛ.ΑΣ με απόσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, παρενέβη χειροδικησε και απελευθέρωσε τον κρατούμενο.

Ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ αποσπασμένος στο ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και συμμετείχε στο μπλοκ που κατέβηκε στη πορεία (09/07) . Ο ιδιος υποστήριξε στους Αστυνομικούς, ότι βρισκόταν στο συλλαλητήριο στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως  αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχε πρόθεση να απελευθερώσει τον κρατούμενο ο οποίος σύμφωνα με τα μέλη της ΔΡΑΣΗ είχε επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας  και ακινητοποιήθηκε πριν την παρέμβαση του Υπαστυνόμου ο οποίος τον απελευθέρωσε .

Την κράτηση του Υπαστυνόμου της ΕΛ.ΑΣ διέταξε ο Εισαγγελέας καθώς ενημερώθηκε για την υπόθεση και τον παρέπεμψε (11/07) στο αυτόφωρο.

 

Ωστοσο οι αστυνομικοί της ΔΡΑΣΗ καταγγέλλουν την παρουσία και δεύτερου αστυνομικού μαζί με τον Υπαστυνομο – εκτός υπηρεσίας με πολιτικά- ο οποίος τους υπέδειξε την υπηρεσιακή του ταυτότητα και αξιωνε την απελευθέρωση του κουκουλοφόρου .
Για την ΕΛ.ΑΣ τα επεισόδια και η κινηση των οργανωμένων ομαδών του χώρου ήταν ένα  οργανωμένο σχέδιο με στόχο τον τραυματισμό και άσκηση βίας σε βάρος Αστυνομικών οπω ς αποδεικνύεται από την εκυεαυνενη χρήση μολώτοφ με στόχο τον άνω κορμό και τα κεφάλια των Αστυνομικών της πρώτης γραμμής.
Μεταξύ των τραυματιών , σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ  τραυματίστηκε από μολώτοφ την οποία δέχθηκε στο κεφάλι φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο και κατάγματα.
Οι δεκάδες “ορφανές” μολώτοφ οι οποίες εντοπίστηκαν εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια ενω οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ αμαζητουμ φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό από τα επεισόδια ώστε να να ταυτοποιήσουν άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια.