Ο Ελληνοαμερικάνος Αστυνομικός Κωνσταντίνος Σαούλης, βραβεύτηκε ως ήρωας στη Νέα Υόρκη

Διέσωσε 16άχρονο Ελληνοαμερικάνο που έπεσε στα παγωμένα νερά στην περιοχή του Little Neck Bay του Long Island και βραβεύτηκε για την ηρωική του ενέργεια

O Ελληνοαμερικάνος Αστυνομικός Κωνσταντίνος Σαούλης, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στο τμήμα οταν έλαβε κλήση για νεαρό άτομο το οποίο σε κατάσταση πανικού και είχε φύγει από το σπίτι του.

«Υπήρχε αγωνία από την οικογένεια του νεαρού ότι ίσως αυτοκτονήσει. Ηδη έκανε κρύο για πολλές μέρες με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει παγώσει τελείως», ανέφερε ο William McBride, Διοικητής του 111ου τμήματος του NYPD στην διάρκεια της τελετή βράβευσης του Ελληνοαμερικανού Αστυνομικού.

Ο Σαούλης κατευθύνθηκε προς τη προκυμαία όπου εντόπισε τον νεαρό. Τον ακολούθησε και άρχισε να του μιλάει για να τον ηρεμήσει. Ετσι κατάλαβε ότι το παιδί μιλούσε και ελληνικά.
Ο  Αστυνομικός μιλώντας Ελληνικά κέρδισε την εμπιστοσύνη του 16άχρονου και τον άφησε να πλησιάσει. Στον πάγο που είχε καλύψει τη λίμνη, ο 16άχρονος γλύστρισε και έπεσε στο παγωμένο νερο μαζί με τον Αστυνομικός στην προσπάθειά του να ανασύρει τον 16άχρονο .
Εδωσε μάχη με τον πάγο, την υποθερμία και τον πανικό του παιδιού αλλά τα κατάφερε. Έμειναν ζωντανοί μέχρι να φθάσουν ενισχύσεις και να ανασύρουν από τα παγωμένα νερά και τους δυο. Με υποθερμλια μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

Ο Κωνσταντίνος Σαουλης ανέφερε ότι δεν έκανε τίποτε το εξαιρετικό. Είδε ένα παιδί σαν το γιό το να κινδυνεύει και ένιωσε ότι έπρεπε να το σώσει. Δεν σκέφτηκε τίποτε περισσότερο.

Ο Ελληνοαμερικανός Αστυνομικός, πρώην εκπαιδευτικός στη Νέα Υόρκη είναι κάτοχος δυο Master στην εκπαίδευση και την ειδική εκπαίδευση. «Το υποβάθρό μου στην εκπαίδευση ήταν το έναυσμα να γίνω Αστυνομικός», λέει ο Σάουλης.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος όπου υπηρετεί ο ΕλληνοΑμερικάνος Αστυνομικός εξήρε τις ικανότητες του Κωνσταντίνου Σάουλη, 35- πατέρας τριών παιδιών ο ίδιος, με καταγωγή από την Κεφαλονιά νησί του Ιουνίου, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά στην 37άχρονη καριέρα του συναντά έναν Αστυνομικό δεινό κολυμβητή και ναυαγοσώστη.