Ο Έλληνας πρωταθλητής του Τaekwondo και η φιλία του με τον αδελφό του μακελάρη των Βρυξελλών|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Χαμηλών τόνων,ο Μουράντ Λαχράουϊ ήταν πάντα πειθαρχημένος στους αγώνες, καθώς θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους αθλητές της εθνικής ομάδας Taekwondo του Βελγίου, αν και… ευάλωτος στις κατακόρυφες κλωτσιές του δικού μας πρωταθλητή.

wp-1458818563489.jpg«Ο Μουράντ είναι φίλος μου. Μιλούσαμε συχνά. Ποτέ, όμως, δεν μου είχε δώσει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με τις ενέργειες του αδερφού του». Με
αυτά τα λόγια περιέγραψε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Έλληνας βραβευμένος αθλητής του Taekwondo, Γιώργος Σιμιτσής, τον αδερφό του μακελάρη και νούμερο ένα καταζητούμενου Ναζίμ Λαχράουϊ, με τον οποίο έχει βρεθεί πολλές φορές αντίπαλος σε επίσημα διεθνή τουρνουά. Χαμηλών τόνων,ο Μουράντ Λαχράουϊ ήταν πάντα πειθαρχημένος στους αγώνες, καθώς θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους αθλητές της εθνικής ομάδας Taekwondo του Βελγίου, αν και… ευάλωτος στις κατακόρυφες κλωτσιές του δικού μας πρωταθλητή.

Δύο μέρες πριν από το μακελειό στις Βρυξέλλες, ο αδερφός του Μουράντ (τέταρτος από τα δεξιά) ήταν στην πόλη Λόμελ για αγώνες «G1 Belgian Open»
Δύο μέρες πριν από το μακελειό στις Βρυξέλλες, ο αδερφός του Μουράντ (τέταρτος από τα δεξιά) ήταν στην πόλη Λόμελ για αγώνες «G1 Belgian Open»

«Το Σαββατοκύριακο, μάλιστα, πριν από την επίθεση της Δευτέρας, που κατέβηκα στους αγώνες «G1 Belgian Open» στην πόλη Λόμελ, έξω από τις Βρυξέλλες, τον είδα και χαιρετηθήκαμε. Σε παλαιότερες συναντήσεις μας στα πλαίσια διεθνών τουρνουά, μάλιστα, είχαμε βγει μαζί με άλλους αθλητές. Δεν είχε αναφερθεί ποτέ σε κάτι που να θεωρηθεί ύποπτο. Οι κουβέντες που κάναμε δεν διέφεραν από εκείνες, που κάνουν παιδιά στην ηλικία του», λέει ο Γιώργος στον Ελεύθερο Τύπο.

Η συμμετοχή του Μουράντ στο President Cup 2016 G-2 Class που θα διεξαχθεί στη Βόνη της Γερμανίας 6-10 Απριλίου
Η συμμετοχή του Μουράντ στο President Cup 2016 G-2 Class που θα διεξαχθεί στη Βόνη της Γερμανίας 6-10 Απριλίου

Ο Mourad Abdel Malik Laachraoui, όπως είναι το πλήρες όνομά του, δεν είχε ανεβάσει ποτέ φωτογραφία με τον αδερφό του στα κοινωνικά δίκτυα που διαθέτει λογαριασμό, ενώ δεν τον είχε επισκεφθεί ποτέ να τον δει στους αγώνες. «Ήταν πάντα με τον προπονητή δάσκαλό του», αναφέρει ο Γιώργος. «Τον είχα αντίπαλο σε πολλούς αγώνες. Μάλιστα, ήταν πολύ πιθανό να τον αντιμετωπίσω και σε δυο εβδομάδες από τώρα στη Γερμανία, στο «Presidents Cup» που θα διεξαχθεί 7-10 Απριλίου στη Βόννη, καθώς απ’ όσο γνωρίζω είχε δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά», επισημαίνει ο ίδιος και συνεχίζει λέγοντας: «Θυμάμαι τουλάχιστον πέντε φορές να έχουμε παίξει αντίπαλοι. Ήταν πάντα πολύ ήσυχος, πειθαρχημένος και χαμηλών τόνων, παρόλο που ήταν από τους πολύ καλούς και ταχύτατα ανερχόμενους αθλητές στο Taekwondo. Μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο USA Open και είχε έρθει τρίτος στον Καναδά».

Επίσημες δηλώσεις της οικογένειας του Μουράντ στις βέλγικες αρχές, δείχνουν ότι οι σχέσεις με τον τζιχαντιστή Ναζίμ είχαν διαταραχθεί από καιρό, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια δεν είχαν καμία επικοινωνία μαζί του, όπως ούτε και τα υπόλοιπα πέντε αδέρφια του. Μάλιστα, οι γονείς του τόνισαν πως φοβόντουσαν ότι οι σχέσεις του νεαρού Ναζίμ με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, θα μπορούσαν να βλάψουν την ανοδική πορεία του μεγαλύτερου Μουράντ στο άθλημα.

wp-1458818623611.jpg
Ο Μουράντ (δεξιά) με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδαςTaekwondo του Βελγίου

«Τον Μουράντ τον έχω κερδίσει σχεδόν όλες τις φορές που αναμετρηθήκαμε, συνήθως έχανε με λακτίσματα Νέριο Τσάκι, δηλαδή, κατακόρυφες κλωτσιές από πάνω προς τα κάτω. Στην τελευταία, ωστόσο, το 2014 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών, που έχασα 4-3 από τον Μουράτ, έτυχε να του σπάσω το χέρι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει», εξηγεί ο Γιώργος.

Σε περίπτωση που οι έρευνες δείξουν ότι ο Μουράτ γνώριζε τις δολοφονικές ενέργειες του Ναζίμ, ο βραβευμένος Έλληνας αθλητής θα ξαφνιαστεί αφού «θα είναι περίεργο το συναίσθημα», όπως λέει ο ίδιος, «να ξέρω ότι έχω διαγωνιστεί -και μάλιστα τόσες φορές-, με τον αδερφό του ανθρώπου που ήταν η αιτία να πεθάνουν τόσοι άνθρωποι».


*Παναγιώτης Μαυραγάνης, “Ελεύθερος Τύπος”
panayiotismavraganis.blogspot.gr