Ο Διοικητής της Τροχαίας Αιγάλεω και Αρχιφύλακας της Υπηρεσίας κατηγορούνται οτι έλαβαν €2.000 ευρώ για κλήση

Συνελήφθησαν καθώς κατηγορούνται ότι ζήτησαν οικονομικό αντάλλαγμα …  €2.000 για να σβήσει κλήση ιδιοκτήτη εταιρείας πετρελαιοειδών.
Ο 54άχρονος Διοικητής της Τροχαίας Αιγάλεω με επίσης συγκατηγορούμενο Αρχιφύλακα της ίδιας Υπηρεσίας, ο οποίος φέρεται να βεβαίωσε παραβάσεις ύψους €10.500 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος τους, ενώ για την υπόθεση παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο οδηγός βυτιοφόρου της εταιρείας πετρελαιοειδών, ακινητοποιήθηκε από τον Αρχιφύλακα της Τροχαίας Αιγάλεω, και φέρεται να του βεβαίωσε  παραβάσεις ύψους €10.500 και του αφαίρεσε την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ύψος του ποσού και οι “βεβαιωμένες” παραβάσεις να ήταν «μέσο» προσέγγισης του ιδιοκτήτη της εταιρείας πετρελαιοειδών

Ο οδηγός του βυτιοφόρου  εξέφρασε ένσταση για το ύψος του ποσού των παραβάσεων και αρνήθηκε να παραλάβει την κλήση, ενω ενημέρωσε άμεσα τον ιδιοκτήτη της εταιρείας πετρελαιοειδών στη οποία εργαζεται.

Ο Αρχιφύλακας φέρεται ως “ενδιάμεσος” της επαφής ανάμεσα στο Διοικητή της Τροχαίας Αιγάλεω και τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, από τον οποίο ζήθηκε το χρηματικό ποσό των €2.000 προκειμένου να “σβήσουν” την κλήση και να του επιστρέψουν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ποσό θα έπρεπε να “καταβάλει” ο επιχειρηματίας στον ιδιοκτήτη συνεργείου, ο οποίος και, θα ενημέρωνε τους Αστυνομικούς για να προβούν στα… «δεοντα».

Με την παραλαβή προσημειωμένων χαρτονομισμάτων, οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνέλαβαν (24/01) το Διοικητή της Τροχαίας Αιγάλεω, τον Αρχιφύλακα και τον ιδιοκτήτη του συνεργείου.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας διαπιστώθηκε μία ακόμη περίπτωση. Με τον ίδιο Αρχιφύλακα να είχε βεβαιώσει παραβάσεις μεγάλου ύψους χρηματικού ποσού στο γιο ιδιοκτήτη οινοποιείου στην Νεμέα, ενώ οδηγούσε εταιρικό όχημα σε διανομή κρασιών σε καταστήματα της Αττικής, για υπέρβαρο όχημα το οποίο ζύγισε “στο μάτι”. Με την ίδια “μεθοδολογία” είχαν λάβει #€600 προκειμένου να του “σβήσουν” την κλήση και να του επιστρέψουν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν ανακαλέσει όλες τις υποθέσεις τις οποίες έχουν χειριστεί οι δύο επίορκοι Αστυνομικοί καθως εξεταζεται να είχαν στήσει «φάμπρικα» διαφθοράς με οχήματα βαρέων τύπου σε βάρος των επαγγελματιών οδηγών.