Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής που στάθηκε στην αμετροεπή συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής.

Έγινε αποδέκτης της προκλητικής συμπεριφοράς της πρόεδρου της Βουλής, όταν βρέθηκε μεταξύ διαδηλωτών, στην πορεία που ήταν σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας (20/05). Ο ένστολος Ανώτερος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, εκτός από τις εντολές για ανακοπή της πορείας, προς το Μέγαρο Μαξίμου, επέδειξε “αυτοσυγκράτηση” και τήρησε “μέτρα αυτοπροστασιας” στην αμετροεπή συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής.

image

Ο Α/Υ, Βασίλης Ρόκκος υπηρετεί απο το 2006 ως Διοικητικής στο πολύπαθο τμήμα της Ομόνοιας. Στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της 25άχρονης υπηρεσιακής του πορείας, στην Ασφάλεια και στην Αντιτρομοκρατική, είχε εμπλοκή σε ένοπλο με κακοποιούς, με ενδεικτική αναγνώριση της υπηρεσιακής του διαχείρισης, το διακριτικό παράσημο στο πουκάμισό του.
“Ήταν ο Βασίλης, και η διαχείριση στη συμπεριφορά στο θεσμό που υπηρετεί, ήταν άρτια και προβλεπόμενη” ανέφερε Ανώτατος Αξιωματικος στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για το συνάδελφό του.
Ο Αξιωματικος της ΕΛΑΣ, είναι κάτοχος πτυχίου του πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας καθώς και δύο μεταπτυχιακών τίτλων με προσανατολισμό στο “Εμπόριο Βρεφών” και το “Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Αντιμετώπιση των Ευπαθών Ομάδων”, ενω διδάσκει στις σχολές της Αστυνομίας. Στην υπηρεσιακή του πορεία, έχει βρεθεί στο πεζοδρόμιο, ως επικεφαλής μέτρων ως ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδιασμού σε προγραμματισμένες πορείες .

image

Μετριοπαθής, και δίκαιος με απόλυτη κατανόηση στις συνθήκες και τις περιστάσεις, σύμφωνα με τους συναδέλφους του, ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ. Επιδιώκει με ηρεμία να τηρούνται χαμηλοί τόνοι, και λειτουργεί προς το συμφέρον του πολιτη, αρετές που επέδειξε άλλωστε ο Α/Υ Βασίλης Ρόκκος και στο επεισόδιο που προκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την ηρεμία και τις απαντήσεις προς την προκλητική συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής, να είναι αξιοσημείωτη.
Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, ωστόσο, ανέφερε το γεγονός εγγράφως προς τους ανωτέρους του. Όπως σημειώνει στην αναφορά του, εβρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, από νωρίς το πρωί (20/05) τέθηκε επικεφαλής μέτρων στις δύο προγραμματισμένες πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Κατ επανάληψη- όπως αναγράφεται στην αναφορά του Αξιωματικού- ζήτησε ενημέρωση από τους διαδηλωτές για τον προορισμό της πορείας, χωρίς ωστόσο να λαβει ενημέρωση, -επισημαίνει- μέχρι τη στιγμή που τους ενημέρωσε ότι υπάρχει φραγμός στα “λουλουδάδικα”, στο ύψος της Βουλής.
“Από την αρχή της συνεννόησής μου με τους διαδηλωτές, τους είχα ενημερώσει ότι έχει τοποθετηθεί φραγμός στο ύψος του κοινοβουλίου, και μου απάντησαν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί για λίγο και ύστερα να αποχωρήσουν. Ουδέποτε μου είπαν ότι επιθυμούσαν να επιδώσουν ψήφισμα στη Βουλή”σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αναγραφεί ο Αξιωματικός στην αναφορά του. Στη συνέχεια κι ενώ η πορεία έιχε ανακοπεί στο φραγμό, καταγραφεί την εμφάνιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία είδε να πλησιάζει, συνοδευόμενη από ομάδα περίπου 70διαδηλωτών ” Η Πρόεδρος απευθύνθηκε σε μένα και μου ζήτησε το λόγο, για τον οποίο είχε τοποθετηθεί φραγμός στο συγκεκριμένο σημείο. Αφού της απέδωσα τον προβλεπόμενο χαιρετισμό, της εξήγησαν ότι ήταν μέρος επιχειρησιακού σχεδίου και ότι δεν ήταν στη δική μου επιχειρησιακή δυνατότητα η αλλαγή του” , αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής στην αναφορά του, μεταξύ άλλων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport