“Ο Αστυνομικός κανει υπερήφανη την ΕΛΑΣ ανεξαρτήτως Κυβερνήσεως και κομματικών χρωματισμών”

Δημόσια Απάντηση της Ομοσπονδιακής Αστυνομικής Συσπείρωσης στον αναπληρωτή Υπουργο Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, “Πλέον δουλεύει και ο απλός αστυνομικός του αστυνομικού τμήματος, που δεν δούλευε μέχρι τώρα”.

Κύριε Υπουργέ,

ο απλός αστυνομικός των Τμημάτων, είτε χαμηλόβαθμος είτε υψηλόβαθμος, πάντοτε δούλευε και δουλεύει πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, θέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο προκειμένου να διασφαλίσει το αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη.

Έδινε και δίνει το καλύτερό του εαυτό παρόλο που έχει υποστεί μεγάλες απώλειες στο εισόδημά του και παρόλο που η Πολιτεία πλέον αδυνατεί να του παρέχει όλα εκείνα τα αξιόπιστα μέσα ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο απλός αστυνομικός ήταν και είναι ο θεμέλιος λίθος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας:

Είναι αυτός που δεν αποζημιώνεται για τις καθημερινές του υπερωρίες.

Είναι αυτός που συντηρεί τα υπηρεσιακά οχήματα από τον ίδιο του το μισθό.

Είναι αυτός που αγοράζει μόνος του τα αναλώσιμα υλικά ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η Υπηρεσία του.

Είναι αυτός που αποχωρίζεται την οικογένεια του (και δεν ξέρει αν θα την ξαναδεί) προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άλλο νομό όχι επειδή το επέλεξε αλλά επειδή διετάχθη.

Είναι αυτός που για όλα αυτά και ακόμη περισσότερα κάνει υπερήφανη την Ελληνική Αστυνομία ανεξαρτήτως Κυβερνήσεως και πολιτικών χρωματισμών.

Ομοσπονδιακή Αστυνομική Συσπείρωση