Ο αξιωματικός – πιστολέρο και η επιλεκτική όραση της ηγεσίας – ΒΙΝΤΕΟ

Πριν από λίγες ημέρες το Armyvoice.gr αποκάλυψε την δίωξη που έχει υποστεί αξιωματικός, επειδή τόλμησε να γράψει την άποψή του στο Facebook για τις πλημμύρες στην Δυτική
Αττική.

Χωρίς επίκληση της στρατιωτικής του ιδιότητας, στηλίτευσε το γεγονός ότι κανείς παράγων (υπουργός, βουλευτής, δήμαρχος ή περιφερειάρχης ανεξαρτήτως κομμάτων) δεν έχει παραιτηθεί μετά από 23 νεκρούς από νεροποντή.

Τα σχόλια ήταν μη κομματικά και άγγιζαν ευρύτερα θέματα όπως η ανάληψη ευθυνών και η ηθική σε σχέση με τον πολιτικό ρεαλισμό. Κάποιοι από την Κυβέρνηση αλλά και η Στρατιωτική Ηγεσία ενοχλήθηκε.

Διατάχθηκε ΕΔΕ και ο αξιωματικός έλαβε “συμπτωματικά” (σύμφωνα με το ΓΕΝ) απόσπαση, για άλλη υπηρεσία!

Το γεγονός ότι πρόκειται για επιλεκτική δίωξη, ενισχύεται από τα νέα στοιχεία που φέρνει σήμερα στο δημοσιότητα το Armyvoice.gr.

Άλλος αξιωματικός, ο οποίος υπηρετεί στο στρατιωτικό γραφείο Αρχηγού Γενικού Επιτελείου, δημοσιεύει χωρίς να υφίσταται κάποιο πρόβλημα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις επιδόσεις του στη …σκοποβολή, αλλά και τις πολιτικές του απόψεις, καλώντας μάλιστα τον κόσμο να ταχθεί υπέρ συγκεκριμένου πολιτικού και να εμποδίσει την ψήφο σε άλλον.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, όπως θα δείτε στο video, γιόρτασε την είσοδο του 2017 με πυροβολισμούς, από κάποιο μπαλκόνι και βιντεοσκόπησε την δραστηριότητά του, για να την μοιραστεί στη συνέχεια με τους φίλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Θα αφήσουμε στην άκρη το θέμα της χρήσης όπλου μέσα σε πόλη και εάν αυτό συνάδει με την ιδιότητα ενός αξιωματικού και θα θέσουμε σοβαρά ερωτήματα για την άλλη του δραστηριότητα.

Ο ίδιος αξιωματικός, την προεκλογική περίοδο στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, είχε αναλάβει την προώθηση συγκεκριμένου υποψηφίου και μέσω των κοινωνικών δικτύων έκανε προεκλογικό αγώνα ώστε να πείσει τον κόσμο να ψηφίσει αυτόν και να εμποδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης σε άλλον πολιτικό!
drosopoulos-ragousis6

Εμείς σεβόμενοι το δικαίωμα του καθένα να εκφράζεται ελεύθερα, αλλά και θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για την επιλεκτική όραση της ηγεσίας, δεν θα δημοσιεύσουμε το όνομά του, αν και ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να το δημοσιεύσει και ο,τι γράφει το γράφει επώνυμα.

drosopoulos-ragousis5

Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι προφανώς υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά για αξιωματικούς που είναι αρεστοί στην ηγεσία και για άλλους που δεν είναι αρεστοί. Ενισχύεται έτσι η άποψη ότι η ΕΔΕ και η απόσπαση που έλαβε ο αξιωματικός του ΠΝ για την κριτική που άσκησε στο Facebook είναι πολιτική δίωξη.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο διωκόμενος αξιωματικός είχε υπηρετήσει και στο γραφείο της Φώφης Γεννηματά όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

drosopoulos-ragousis4

Άξιον απορίας επίσης είναι το γεγονός ότι οι κατά τα άλλα δραστήριες συνδικαλιστικές οργανώσεις, δεν “ξόδεψαν” ούτε ελάχιστο από το χρόνο των μελών τους για να σταθούν στο πλάι του διωκόμενου αξιωματικού, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά για το ρόλο τους.

_______________

armyvoice.gr