Νύχτα ..του Αγιου Βαρθολομαίου στο Πυροσβεστικό Σώμα

Σε εξέλιξη οι Κρίσεις των Αξιωματικών, σε συνέχεια της αντικατάστασης του Αρχηγού, στο Πυροσβεστικό Σώμα

Συνεδριάζουν τα Ανώτερα και Ανώτατα Συμβούλια του Πυροσβεστικού Σώματος για την κρίση των Αξιωματικών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Nantiareport.gr, στην κρίση των Αξιωματικών, κάποιοι που είχαν επενδύσει σε κομματική στήριξη -από το Κυβερνών κόμμα-κρίθηκαν με βάσει την επιχειρησιακή τους ανταπόκριση και την αποδοχή στο κατώτερο προσωπικό, ενώ άλλοι που είχαν προκαλέσει με την πέρα από κάθε λογική ανέλιξή τους, καθώς έλαβαν με επανακρίσεις τρεις βαθμούς σε διάστημα ενός έτους, βρίσκονται εκτός Σώματος.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του Nantiareport.gr- αναφέρουν την προαγωγή στο βαθμό του Αντιστράτηγου, για τον Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο  ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος και του Αλέξη Ράπανου, σε καθήκοντα Επιτελάρχη του Π.Σ

Ως ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία του, κρίνονται οι Αντιστράτηγοι Αναστάσιος Σωτήρχος και Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος .

Ενώ προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου οι Χιώνης Χαράλαμπος, Αποστολίδης Μάριος, Πέτρου Σπύρος, Παχίδης Κωνσταντίνος, Δαμουλάκης Εμμανουήλ, Λαμπίρης Χρήστος και Σταμούλης Γιάννης.

Σε θέση Συντονιστή των δυνάμεων του ΠΣ Αττικής, αναλαμβάνει ο Υποστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο οποίος στην κατάθεση του, είχε αναφερθεί στους ολέθριους χειρισμούς της διοίκησης που οδήγησε 102 ανθρώπους στο θάνατο στη φονική φωτιά  στο Μάτι.

Ενώ στο βαθμό του Υποστρατήγου τίθενται σε αποστρατεία οι Κουτσούκος Διονύσης, Τζουβάρας  Αχιλλέας, Σπαης Νικόλαος.

Εν αποστρατεία τίθενται στο βαθμό του Αρχιπυράρχου,  οι Αξιωματικοί του ΠΣ, Γεωργακόπουλος Ευθύμιος , Λαρέζος Θεόδωρος, Παπαζαχαριας Ανδρέας Ρίζος Θωμάς, Λαγουδάκης Νίκος, Ασημακόπουλος Κώστας, Παλιός Ευάγγελος, Καραμαλίκης Γιάννης, Σπαθούλας Χρήστος, Ρίζος Ανδρέας.

Στο βαθμό του Αρχιπύραρχος προάγεται – για πρώτη φορά στην ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος- η Αξιωματικός Dr Καλλιόπη Σαΐνη, η οποία έχει διατελέσει, Εθνικός εκπρόσωπος της ΓΓ. Πολιτικής προστασίας, με βιογραφικό και επιχειρησιακή ανταπόκριση και διοικητική εμπειρία .

Η νύχτα προμηνύεται μακρά μιας και μετά το σχετικό ΦΕΚ 148Γ, εκδόθηκε άμεσα το σχετικό ΠΔ λαμβάνοντας υπογραφή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Προέδρου της Δημοκρατίας, που ουσιαστικά επικυρώνει τις Κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών του ΠΣ ενώ αναμένεται να συνεδριάσει και η Επιτροπή Ανωτέρων, οπότε ως το πρωί της Τρίτης (11/02) θα έχουν οριστικοποιηθεί οι πίνακες με όλα τα ονόματα των κρινόμενων Αξιωματικών μέχρι και το βαθμό του Επιπυραγού.